Ziarul electronic al arădenilor

Bogdan David – bronz la Mondialele de șah școlar de la Sochi

david-bogdanZilele trecute a luat sfârșit la Sochi (Rusia) Campionatul Mondial de Șah Școlar.

România a obținut o singură medalie, bronz la U13 prin arădeanul Bogdan David Emanuel, legitimat la clubul de șah Vados.

Bogdan a terminat turneul cu 6,5 puncte din 9 runde, confirmându-și astfel încă odată valoarea, după ce în urmă cu doar câteva luni obținuse medalia de argint la Campionatul Uniunii Europene de la  Kouty nad Desnou (Cehia) la U14.

Aradul a mai fost reprezentat la această competiție de încă doi jucători, Flavia Sida (6 ani) și Răzvan Buzuriu (7 ani), ambii legitimați la clubul Vados, ei participând la categoria 7 ani.

Aflați la prima experiență internațională, ei au avut o comportare meritorie, Flavia terminând cu 5 puncte pe locul 13, iar Răzvan cu 4,5 puncte pe locul 32. De asemenea la categoria U17, Victor Văsieșiu (dublă legitimare CSS1 Târgu Mures/Sah Club Vados Arad) a terminat competiția pe locul 10 cu 4 puncte.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Șah Club Vados. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *