Ziarul electronic al arădenilor

Bobi Pricop semnează următoarea premieră teatrală arădeană

4La Teatrul Clasic ,,Ioan Slavici” sunt în plină desfășurare repetițiile pentru  cea de-a doua premieră a acestui an.

Este vorba despre  spectacolul  ,,Bull” (,,Taurul”) de Mike Bartlett, în traducerea lui Andrei Marinescu. Spectacolul  este pus în scenă de tânărul și talentatul regizor Bobi Pricop iar scenografia este realizată de Velica Panduru.

Velica Panduru a absolvit  cursurile  Facultății de Arte Plastice și Decorative ,,Nicolae Grigorescu” din București, în anul 1998. De atunci, a creat decorul și costumele pentru nenumărate  producții scenice,   printre care se numără: ,,Trei femei înalte” de E. Albee, regia Vlad Massaci, la Teatrul de Comedie București; ,,Romeo și Julieta” de William Shakespeare, regia Rahim Burhan, la Teatrul Național Timișoara; ,, Boala familiei M” de Fausto Paravidino, regia Radu Afrim, la Teatrul Național Timișora; ,, Piața Roosevelt” de Dea Loher, regia Radu Afrim, la Teatrul Național Timișoara.

În semn de apreciere pentru  activitatea sa artistică, Velica Panduru a obținut două premii UNITER pentru debut și scenografie.

Regizorul Bobi Pricop a absolvit cursurile Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică din București, secția Regie de teatru în anul 2011, la clasa profesorului Tudor Mărăscu și este considerat unul dintre cei mai talentați tineri regizori români ai momentului.

Pentru activitatea sa regizorală a fost recompensat cu numeroase premii, printre care: pentru spectacolul ,,Profu de religie” de Mihaela Michailov pus în scenă la Teatrul Național Marin Sorescu de la Craiova a obținut premiul pentru regie la Festivalul de Teatru Scurt de la Oradea (2014), premiul pentru regie la Festivalul ,,Excelsior Teenfest” de la București (2015), premiul special al juriului la Festivalul Național de Comedie de la Galați (2015) și premiul publicului la Bienala de Dramaturgie ,,New plays from Europe” de la Wiesbaden din Germania (2014).

Pentru spectacolul ,,Ashes Afar” de Andreea Borțun, al  companiei  Vanner din Edinburgh, realizat  în anul 2015, a obținut premiul pentru cel mai bun spectacol,  cea  mai buna actriță (Crissy O’Donovan) și premiul  pentru dramaturgie în cadrul festivalului Bucharest Fringe.

De curând, regizorul Bobi Pricop a fost nominalizat la Premiile UNITER pentru cea mai bună regie pentru spectacolul ,,Pisica verde” de Elise Wilk, pus în scenă la Teatrul Luceafărul din Iași în anul 2015. La premiul pentru regie, alături de Bobi Pricop, mai sunt  nominalizați  doi regizori de marcă ai scenei românești, Radu Afrim și Cristi Juncu.

Realizarea  spectacolului ,,Bull” marchează cea de-a doua colaborare a regizorului Bobi Pricop cu Teatrului Clasic ,,Ioan Slavici” Arad,  după  montarea spectacolului ,,Humpty Dumpty” de Eric Bogosian,  în anul 2011.

Distribuția spectacolului ,,Bull” este alcătuită din actorii Alex Mărgineanu/Alex Mihăiescu (Thomas), Carmen Vlaga-Bogdan (Isobel), Andrei Elek (Tony),  Ovidiu Ghiniță (Carter). Spectacolul  ,,Bull” va avea o dublă premieră, prima reprezentație este programată pentru data de 9 aprilie iar ce de-a doua pentru data de 10 aprilie, la sala studio, de la ora 19.00.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Teatrul Clasic “Ioan Slavici” Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.