Blaga: PDL dorește o colaborare directă cu Partidul Comunist Chinez

Publicat de actualitati-arad in 14 Jun, 2013 | Parerea ta

blagaPreşedintele PDL, Vasile Blaga, aflat într-o vizită în China împreună cu alţi lideri ai partidului, a declarat că Partidul Comunist Chinez împărtăşeşte aceleaşi valori cu PDL în tot ceea ce înseamnă construcţia unui partid.

Mai mulţi lideri ai Partidului Democrat Liberal din România efectuează o vizită oficială de o săptămână, în perioada 11-17 iunie, în China, respectiv la Shanghai şi Beijing, delegaţia fiind compusă din preşedintele formaţiunii politice, Vasile Blaga, fostul premier Emil Boc, prim-vicepreşedinţii Anca Boagiu şi Andreea Paul  şi secretarul general al partidului, Gheorghe Flutur.

Conform unui comunicat al PDL, obiectivul vizitei este stabilirea unor contacte în vederea realizării unor parteneriate economice şi de afaceri pentru viitor, un obiectiv specific fiind stabilirea unui mecanism de colaborare economică de durată între orasele Beijing, Shanghai şi municipiul Cluj-Napoca.

“Am venit în China, din nou, pentru a întări relaţiile cu colegii chinezi, cu Partidul Comunist Chinez, atât relaţiile pe linie de partid, cât şi relaţiile pe linie de administraţie. Chiar dacă noi suntem, astăzi, în opoziţie, sprijinim în continuare proiectele pe care le-am avut în comun cu partea chineză, atunci când eram la guvernare. Deci rămânem pe aceeaşi linie de relaţii excelente cu Partidul Comunist Chinez”, a declarat, joi, preşedintele PDL, Vasile Blaga, pentru Radio China Internaţional.

Blaga a mai spus că partidul pe care îl conduce este, acum, într-o perioadă de reconstrucţie.

“Am dorit să împărtăşim din experienţa vastă a Partidului Comunist Chinez, care îmi dau seama că este într-o permanentă reconstrucţie. Incredibil, dar colegii noştri chinezi, practic, şi asta mă bucură, împărtăşesc aceleaşi valori cu noi în tot ceea ce înseamnă construcţia unui partid, pornind de la necesitatea atragerii în partid a elitelor locale, pentru a da valoare organizaţiilor, cât şi a modului în care te raportezi la cetăţean”, a afirmat Blaga, potrivit site-ului în limba română al postului chinez.

Membrii delegaţiei PDL au avut întâlniri, la Beijing, cu reprezentanţi ai Colegiului Administrativ din Capitala Chinei şi oficiali ai Departamentului Internaţional al C.C. al P.C.C şi vor avea discuţii la Shanghai cu oameni de afaceri chinezi pentru stabilirea unui mecanism de colaborare economică de durată între oraşele Beijing, Shanghai şi Cluj-Napoca.

“Noi dorim o colaborare directă cu colegii chinezi, care să pornească de la utilizarea de fonduri europene pentru dezvoltarea traficului electric public în Cluj Napoca, o colaborare directă, pragmatică între administraţiile din Shanghai şi Cluj Napoca. De aceea, din delegaţie face parte şi fostul premier al României, Emil Boc”, a declarat Blaga, conform sursei citate.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Politic

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare