Bisericuță ortodoxă, construită pe Domeniul Regal de la Săvârșin

Publicat de actualitati-arad in 02 May, 2014 | Parerea ta

castelul-savarsinO bisericuță de rit ortodox va fi construită pe Domeniul Regal de la Săvârșin, iar în interiorul ei se va regăsi o icoană pe care Principesa Moștenitoare Margareta și Principele Radu au primit-o recent de la patriarhul Ierusalimului.

Surse apropiate Familiei Regale au precizat pentru actualitati-arad.ro că proiectul bisericii a fost făcut, urmând să stabilească doar data începerii construcţiei, lăcașul de cult urmând să fie ridicat în parcul din jurul Castelului Regal.

În bisericuța care va fi construită pe Domeniul Regal de la Săvârșin va fi așezată și o icoană cu Sfânta Fecioară Maria şi pruncul Iisus. Această icoană a fost dăruită Principesei Margareta și Principelui Radu din partea PF Teofilos al III-lea, patriarhul Ierusalimului.

„Altețele Lor Regale au vizitat Patriarhatul Ortodox și s-au întâlnit cu Preafericitul Părinte Teofilos al III-lea, Patriarhul Ierusalimului. Au fost evocate legăturile dintre cele două Biserici și îndeosebi ultimele nouă decenii, de când există un Așezământ Ortodox Românesc la Ierusalim, creat în timpul domniei Regelui Ferdinand I, în anul 1927. Preafericitul Părinte Teofilos a oferit Principesei Moștenitoare și Principelui Radu o frumoasă icoană, ce va fi așezată în Mica Biserică aflată în construcție în Parcul Regal de la Săvârșin“, se arată pe site-ul www.romaniaregala.ro.

Biserica se doreşte să fie un loc de rugăciune pentru membrii Familiei Regale, dar şi un punct de atracţie pentru turiştii care vor vizita Domeniul Regal de la Săvârșin.

IMG_7835

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

sursa foto: romaniaregala.ro

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare