Ziarul electronic al arădenilor

Biserica de lemn de la Ineu a fost târnosită

14625342_1187956197918043_1099228766_nGALERIE FOTO Sute de persoane au participat, duminică, la târnosirea bisericii de lemn cu hramul „Izvorul Tămăduirii“, ridicată în curtea Spitalului Orășenesc din Ineu.

Lucrările la această biserică au au fost realizate cu bani proveniți din donații de la credincioși, dar și de la un om de afaceri din Ineu, care a donat aproximativ 170.000 euro.

Primarul orașului Ineu, Călin Abrudan, a spus că, în anul 2015, în luna septembrie, a fost comandată bisericuţa, iar în aprilie 2016 a fost gata.

„A fost făcută în Maramureş. A fost asamblată acolo mai întâi, apoi au dus-o numerotată aici şi au reasamblat-o. Activitatea bisericii constă în vizitarea de către preoți a bolnavilor, slujbe zilnice, consiliere spirituală, participarea bolnavilor la serviciile religioase, dar și alte beneficii pentru trup, suflet”, a explicat primarul din Ineu.

În cursul zilei de duminică, biserica de lemn cu hramul „Izvorul Tămăduirii“ a fost târnosită, slujba fiind oficiată de IPS Timotei Seviciu, arhiepiscopul Aradului, alături de care s-a aflat un sobor de preoți și un reprezentant al Patriarhiei Române.

„Ineul a fost astăzi centrul spiritual și cultural al județului Arad. Sute de oameni au participat la slujba de târnosire, dar și la slujba liturghiei care a avut loc într-un spațiu special amenajat, cu scenă și scaune. Ctitorul bisericii, biserică de altfel un monument, o emblemă pentru orașul Ineu, este preotul Radu Constantinescu“, a mai spus Abrudan.

După încheierea slujbei de târnosire, credincioșii, atât bărbați, cât şi femei, au avut prilejul să intre în Sfântul Altar și să treacă prin fața Sfintei Mese, închinându-se şi sărutând Sfânta Evanghelie, Sfânta Cruce şi Sfânta Masă.

După oficierea slujbei, interpretele de muzică populară Veta Biriș, Mirela Mănescu Felea, Lavinia Chifor au cântat pricesne.

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *