Ziarul electronic al arădenilor

Bîlcea: Proiectul „Sistem integrat de gestionare a deşeurilor” este în grafic

sergiu-bilcea-vicepresedinte-al-consiliului-judetean-aradSergiu Bîlcea, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Arad, a afirmat că proiectul „Sistem integrat de gestionare a deşeurilor” este în grafic, respectându-se astfel toate etapele necesare implementării acestuia.

„Întregul proiect este eligibil, am finalizat staţiile de sortare şi compost, de la Bârzava, Sebiş, Chişineu-Criş şi Arad. În acest moment suntem la stadiul de licitaţie, dar din păcate ne confruntăm cu o contestaţie, fapt care a dus la o amânare a atribuirii pentru operare a acestor staţii”, a afirmat Sergiu Bîlcea.

Pentru o mai bună activitate, judeţul Arad a fost împărţit în cinci loturi, în ceea ce priveşte colectarea şi transportul deşeurilor. Şi aceste servicii vor fi scoase la licitaţie, existând speranţa ca întreaga documentaţie să fie finalizată până în 15 octombrie.

Vicepreşedintele CJA îşi doreşte finalizarea cât mai rapidă a tuturor procedurilor, iar acest sistem să fie funcţional.

„Există această cerinţă mai ales din partea primarilor din teritoriu şi ne dorim ca sistemul să fie cât mai rugent funcţional. Din păcate, ne confruntăm cu diverse probleme, cum ar fi contestaţiile la licitaţii.

Aceasta este legislaţia actuală şi trebuie să ne conformăm. În ciuda acestor aspecte, Aradul se numără printre primele judeţe din ţară care au implementat acest proiect. Sunt două judeţe unde sistemul este funcţional, apoi urmează cinci judeţe, printre care şi Aradul, aflate în acest stadiu avansat.

Le mulţumesc şi pe această cale tuturor celor implicaţi în proiect”, a completat Sergiu Bîlcea, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Arad.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Consiliul Judeţean Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *