UPDATE: Bilanț după furtună, în municipiul și județul Arad

Publicat de actualitati-arad in 20 Jun, 2016 | Parerea ta

isuPeste 200 de locuințe și sedii de instituții din municipiul și județul Arad au fost inundate după precipitațiile abundente căzute duminică, fiind nevoie de intervenția pompierilor pentru evacuarea apei.

Conform Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, în municipiu s-a intervenit pentru evacuarea apei din 28 locuinţe, 10 demisoluri şi subsoluri, dar și pentru îndepărtarea a 6 arbori căzuţi pe străzi si DN 7 și 2 stâlpi.

De asemenea s-a intervenit pentru supraînâlţarea cu saci a canalului Mureşel.

În cursul dimineții de luni a continuat operaţiunile de evacuare a apei din mai multe cartiere din municipiul Arad.

Din cauza furtunii puternice, subsolurile unei biserici, a sediului Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, a Spitalului Matern, Serviciului Judeţean de Ambulanţă, dar şi Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Arad, au fost inundate.

În oraşul Chişineu Cris, pompierii au intervenit pentru evacuarea apei din 6 locaţii, iar în Nădab, canalul Dohangia a iesit din matcă şi a inundat aproximativ 30 de gospodării.

S-a acţionat cu 2 motopompe şi 6 pompieri de la Garda de Intervenţie nr.1 Chişineu Criş. Acţiunea de intervenţie a continuat şi luni cu sprijinul Secţiei de Pompieri Sebiş.

În Pâncota s-a rupt digul canalului ce traversează orașul și au fost inundate aproximativ 100 de gospodării. În cursul nopții de duminică spre luni s-a acţionat pentru astuparea breşei, cu 40 pompierii de la Secţia Ineu. Operaţiunile de intervenţie continuă.

Compania de Apă Arad a informat că, în nopatea de duminică spre luni, este 40 de angajați au fost mobilizați în teren și au intervenit pentru înlăturarea efectelor ploilor torențiale de duminică. Luni dimineața continuau intervențiile în zone din cartierele Bujac și Gai.

Județul Arad se află și luni, de la ora 14.00, sub avertizare cod galben de instabilitate atmosferică, ploi însemnate cantitativ, vijelii și grindină.

UPDATE

Inspectoratul pentru Situații de Urgență al Județului Arad a informat că, luni, a avut loc şedinţa Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă Pâncota.

„În urma evaluărilor făcute în teren s-au constatat următoarele: 61 imobile inundate din care 30 cu apă în casă, 31 cu apă în subsol, 7 agenţi economici, 1 instituţie publică, 7 străzi, 500 m drum judeţean.

În acest moment se mai intervine pentru protecţia digului care a fost reparat în cursul nopţii şi evacuarea apei din 15 imobile.

Din cauza noilor avertizări cod portocaliu de precipitaţii au fost dispusă suplimentarea forţelor de intervenţie prin dislocarea unei părţi a personalului Secţiei de Pompieri Sebiş în sprijinul Secţiei de Pompieri Ineu şi solicitarea unui detaşament de jandarmi“, se precizează într-o informare a ISUJ Arad.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare