Ziarul electronic al arădenilor

Big Brother se extinde în municipiul Arad

big brotherPrimăria din Arad va extinde sistemul de supraveghere video din municipiu cu încă 40 de camere video, astfel că numărul acestora va ajunge la 110, noile camere urmând să fie amplasate în intersecţiile aglomerate, în pieţe şi la intrarea în unităţile de învăţământ.

Pentru achiziționarea noilor camere video, Primăria a propus alocarea în Bugetul general de venituri şi cheltuieli al municipiului pentru anul 2015 a sumei de 535.000 lei.

„Propunem alocarea sumei de 535.000 lei în bugetul local pe anul 2015, pentru proiectul «Extindere sistem video-digital administrat de un dispecerat utilizând tehnologie IT». Sistemul va fi format din 40 camere video rotative cu IR, cu vizibilitate pet imp de noapte, cu software aferent, un ansamblu dispecerat format din două unităţi de monitorizare şi administrare camera video care include câte două monitoare fiecare şi o soluţie distribuţie conţinut pentru stocare informaţii pe un server“, se menționează în proiectul de buget.

Primăria din Arad beneficiază de un sistem video digital în câteva dintre locaţiile importante ale oraşului.

Primele 30 de camere video au fost amplasate în Arad în cadrul unui proiect transfrontalier. Acestea sunt funcționale, iar imaginile pot fi urmărite pe site-ul www.aradhotspots.ro/video.

Alte 40 de camera web au fost amplasate în municipiu printr-o finanţare din bugetul local prin proiectul “Sistem video digital administrat de un dispecerat utilizând tehnologie IT”.

Imaginile transmise de camerele video sunt stocate timp de 6 luni și pot fi puse la dispoziţia celor de la Poliţie și Poliția Locală.

„Prin sistemele menţionate mai sus este acoperită doar jumătate din multitudinea punctelor de interes din municipiu, puncte de interes cultural, turistic, economic, social şi nu în ultimul rând de interes pentru siguranţa cetăţeanului, siguranţa în trafic şi siguranţa persoanelor vulnerabile la comportamentele antisociale ale unor indivizi”, se arată în nota de fundamentare cuprinsă în proiectul de buget.

Primarul Aradului, Gheorghe Falcă, a spus, de mai multe ori, că municipalitate intenționează să extindă sistemul de supraveghere video în oraș.

Primarul a spus că s-a luat această decizie după o consultare cu conducerile Poliției Locale și Poliției Municipiului, care au cerut suplimentarea numărului de camere video.

Oamenii legii au cerut amplasare camerelor video în intersecţiile aglomerate din Arad, în pieţe şi la intrarea în unităţile de învăţământ.

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.