Bienala de artă contemporană ArtEncounters, la Arad

Publicat de actualitati-arad in 02 Oct, 2015 | Parerea ta

comunicat presa“Reală nu este forma exterioară a lucrurilor, ci esența lor. Pornind de la acest adevăr, nimeni nu poate exprima realitatea imitând suprafața exterioară a lucrurilor”. Constantin Brâncuși, 1926

În perioada 4-31 octombrie va avea loc la Arad prima ediție ArtEncounters. Intitulat FIRST CUT, evenimentul este curatoriat de Rainald Schumacher și Nathalie Hoyos, Berlin.

Evenimentul e conceput ca un dialog între arta contemporană românească și contextul internațional actual, dialog facilitat de un număr de artiști români ale căror lucrări sunt recunoscute atât în România, cât și în străinătate (Horea Bernea, Ștefan Bertalan, Adrian Ghenie, Ana Lupaș, Alex Mirutziu, Paul Neagu), dar și de artiști străini care fac referire la spațiul românesc în opera lor (Saâdane Afif, A Kassen, Rosa Barba, Sophia Hultén).

Pentru prima dată în contextul românesc se contruiește un dialog curatorial între diferite generații de artiști români, începând cu cei care au fost activi în perioada comunistă- fie în țară, în contextul unei izolări impuse (Grupul Sigma, Geta Brătescu, Ion Grigorescu), fie în străinătate, în exil (Paul Neagu, Andre Cădere) – și continuând cu cei care s-au afirmat în anii ’90 (Dan Perjovschi , Sub:REAL) sau la începutul anilor 2000 (Ioana Nemeș, Ciprian Mureșan, Mircea Cantor).

Timp de o lună, orașele Arad și Timișoara se vor transforma într-o veritabilă galerie de artă contemporană unde peste 100 de artiști își vor expune lucrările. De asemenea, ArtEncounters este unul dintre cele mai mari proiecte culturale care reunește orașele Timișoara și Arad. Prezența Art Encounters în Arad este reprezentată prin patru expoziții, în trei locații: fabrica TEBA, Atrium Mall Arad și Muzeul de Artă.

Diferitele expoziții oferă publicului o perspectivă coerentă, prin juxtapunerea unor lucrăricreate anterior,văzute doar de un public mic, cu lucrări noi. Un număr de 30 de lucrări au fost create special pentru acest eveniment.

Expoziție:

First Cut/Prima Tăietură, Fabrica TEBA  – Arad, 5 octombrie – 15 noiembrie 2015

Igor Grubic, Petrit Halilaj, Zilvina Kempinas, Volodymyr Kuznetsov, Yevgen Samborsky, Katerina Seda, Nedko Solakov, și Citizenit, L’ENE,  gh., kinemaikon

Curatori Nathalie Hoyos și Rainald Schumacher

Talks:

First Cut/Prima Tăietură– Talks

Un viitor centru pentru artă contemporană în Arad

Strategii și obstacole, viziuni și perspective

Moderatori: Nathalie Hoyos și Rainald Schumache

23 octombrie – 25 octombrie 2015

Participanți:

Iara Boubnova, Sofia; Zoran Eric, Belgrad; Marat Guelman, Budva; Gabriele Horn, Berlin; AnyaMedvedeva, Kiev; SlavenTolj, Rijeka; ZofiaPloska, Warsaw, Bärbel Vischer, Vienna Anda Ionescu, Arad, Calin Man, Arad

Organizatori

Organizator Principal – Fundația Art Encounters

Co-organizatori – Primaria Timișoara – Direcția Regională de Cultură și Patrimioniu, Fundația Triade, Centrul Municipal de Cultură Arad, Primăria Municipiului Arad .

PROGRAM

Vineri, 23 octombrie

16.30 – 17.00 Primire și introducere

17.00 – 19.00 1. Panel

20.00 – Cină

Sâmbătă, 24 octombrie

10.00 – 12.00 2. Panel

13.00 – Prânz și vizită expoziții

16.00 – 18.00 3. Panel

18.00 – 19.00 Discuție deschisă

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Centrul Municipal de Cultură Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20
armonianaturii.ro/

Mai multe din Comunicate de presa

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare