Ziarul electronic al arădenilor

Biblioteca județeană va avea spații dedicate scriitorilor arădeni

Depunând trei proiecte la ultima sesiune de licitații organizată de Ministerul Culturii (AFCN – Administrația Fondului Cultural Național), Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol” Arad s-a calificat cu proiectul „Biblioteca de literatură arădeană de azi” și a obținut o finanțare de aproape 30.000 de lei.

Este oportun ca literatura locală, în primul rând, să fie susținută și promovată, de aceea va fi creată o „Bibliotecă de literatură arădeană de azi”, atât pe rafturile cât și pe website-ul instituției.

Această activitate presupune crearea unei baze de date de autori arădeni în viață, recunoscuți și care publică în mod activ, precum și crearea de servicii online noi: aplicație web de market de ebook-uri adresată cititorilor și o platformă de auto-publicare dedicată autorilor.

„Implementarea și metodologia implementării proiectului este o inovație la nivel național. La finalizarea acestui proiect, biblioteca noastră se va număra printre primele instituții publice din România care propun un market de ebook-uri și o platformă de autopublicare.

Bazându-ne pe experiența acumulată, pe relațiile formate în urma programelor precum «Galeria Scriitorilor Arădeni», «Biblioteca de Teatru Nou», «Personalități Arădene», precum și implicarea în festivalurile «Zile şi seri de literatură Doinaș» și «Discuția secretă», biblioteca noastră dorește să continue și să dezvolte activitățile de promovare a valorilor locale .

De asemenea, adaptarea la cerințele publicului dar și la noile tehnologii ne motivează să derulăm acest proiect folosind o metodologie si o infrastructură inovativă, orientătă înspre publicul tânăr. Ne bazăm și pe experiența acumulată în proiectele «Biblionet» și «Biblioteca de aplicații», care deși au abordat obiective diferite, cu mai mică valoare culturală, au creat un precedent de succes prin împletirea educației non-formale și a noilor tehnologiii.

Proiectul conține de asemenea un atelier practic de utilizare a platformei de autopublicare și întilniri bilunare cu autorii care si-au publicat opera prin platforma de autopublicare și marketul de ebookuri” a precizat responsabilul de proiect Marius Stoica. (…)

 (actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Biblioteca Județeană „A.D. Xenopol“ Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.