Ziarul electronic al arădenilor

Beniamin Vărcuş: 5 mil. euro din buget pentru a întreţine cultul personalităţii lui Gheorghe Falcă

indexConsilierul local municipal local Beniamin Vărcuş se întreabă dacă PDL-PNL Arad a ajuns atât de incolor şi lipsit de personalitate încât să se identifice total cu discursul iraţional a lui Gheorghe Falcă.

Precum colegii săi, Vărcuş este uimit de insistenţa cu care liberalii, de acestă dată prin vocea lui Andrei Fuliaş, încearcă să propage idei pline de non-sens cu aceeaşi îndârjire cu care au împins la vot o rectificare bugetară absurdă şi inconsistent documentată.

„De câteva zile nu facem altceva decât să explicăm oamenilor, faţă de care avem o datorie morală, cum stau lucrurile cu această rectificare bugetară, în contextul în care însăşi documentaţia prezentată a fost întocmită de asemenea manieră încât să nu se mai înţeleagă nimic.

Şi asta din superficialitate şi autosuficienţă, mergând pe un trend manipulativ, conform căruia maşina de vot a primarului aprobă orice în plen, indiferent de cantitate, importanţă şi destinaţie strategică a fondurilor.

Să fie clar pentru toată lumea, nu ne-am opus unei rectificări bugetare, este o practică administrativă curentă şi necesară de cele mai multe ori.Am luat în schimb poziţie, printr-un vot de abţinere faţă de o colecţie de cifre aruncate neglijent în două tabele, lipsind cu desăvârşire motivaţia alocării acelor sume.

Totuşi, arădenii mai puţin familiarizaţi cu aceste proceduri şi pentru care singurul garant al transparenţei publice locale l-a constituit până acum cuvântul îndoielnic al primarului, trebuie să ştie cum stau unele lucruri.

Chestiuni, deloc amuzante în ciuda dozei majore de sarcasm pe care o implică situaţia. Aşadar, instituţia de propagandă bibelou a primăriei, cea responsabilă pentru aşternerea covorului roşu pentru Falcă, Centrul Municipal de Cultură Arad, primeşte în 2016 conform bugetului 9.250.000 lei (aproximativ 2 milioane euro).

N-o să mai insist şi nici nu îmi face plăcere să o fac asupra nivelului intelectual mai mult decât discutabil a celor mai multe dintre manifestări ce se încadrează în nişa unui proletcultism pionieresc, numită generos „cultură de masă”.

Colac peste pupăză, de parcă nu duduie oraşul de dimineaţă până seara de cântece şi poezii omagiale, primarul Falcă se gândeşte să mai arunce CMC Arad la rectificarea bugetară, 13 milioane 500.000 lei (aproximativ 3 milioane euro) şi o face printr-o hârtiuţă din care nu se înţelege şi nu rezultă absolut nimic.

Tragem linie şi adunăm, aproximativ 5 milioane Euro intenţionează edilul să strecoare în visteria Centrului Municipal de Cultură pentru scenetele de nivel brigadă artistică şi „lălăielile”, care în orice oraş normal, în cazul în care ar trece de exigenţele unei comisii de specialitate ar fi bugetate la adevărata valoare a amatorismului.

Şi atunci, cum putem să fim de acord cu aşa ceva? Cum am putea să ne facem complici la acest masacru cultural din cale afară de costistitor.Vom vota doar când ni se va explica pe ce se duc concret aceşti bani şi care este oportunitatea unor astfel de cheltuieli din banii arădenilor”, afirmă consilierul local municipal Beniamin Vărcuş.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Biroul de presă al PSD Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.