UPDATE 2: BEC a decis. Fără afișe electorale cu USL în Arad

Publicat de actualitati-arad in 11 May, 2014 | Parerea ta

afisBiroul Electoral Central (BEC) a dispus înlăturarea afişelor electorale care conţin acronimul „USL“ de pe raza mai multor judeţe, printre care și Arad.

Decizia a fost luată duminică, după ce au fost depuse mai multe plângeri la Biroul Electoral Central.

„Admite plângerea formulată de filiala Arad a PNL (…) Dispune înlăturarea afişelor electorale folosite de Alianţa electorală PSD-UNPR-PC care conţin denumirea Uniunea Social Liberală sub forma acronimului «USL» de pe raza judeţului Arad“, relevă decizia BEC privind admiterea unei contestaţii formulate de filiala Arad a PNL împotriva unei decizii a Biroului Electoral Judeţean nr. 2 judeţul Arad.

De asemenea, BEC a mai dispus înlăturarea afişelor electorale folosite de Alianţa electorală PSD-UNPR-PC care conţin denumirea Uniunea Social Liberală sub forma acronimului «USL» de pe raza judeţelor Vâlcea, Ilfov şi Botoşani.

PNL a contestat la birourile electorale județene faptul ca alianța electorală PSD-UNPR-PC folosește sintagma „USL trăiește“ în campanie, pe afișe și materiale promoționale.

„Tentativa grosolană a social-democraților de a înșela electoratul cu iluzia că USL continuă să existe a eșuat lamentabil. Facem un apel către toate autoritățile locale, către Poliție și Jandarmerie să vegheze la aplicarea de urgență a hotărârilor Biroului Electoral Central, astfel încât toate materialele care conțin furtul PSD, sub formulele «USL trăiește!» și «Continuăm USL!», să fie îndepărtate“, se arată într-un comunicat remis presei de PNL.

Liberalii au mai afirmat că PNL „a acționat permanent de partea legii, în timp ce Victor Ponta și PSD au ales metode nu doar imorale, dar și ilegale“.

UPDATE

„Mă bucură admiterea contestaţiei noastre, pentru că în acest fel populaţia nu va mai fi păcălită cu faptul că USL trăieşte. Prin admiterea contestaţiei s-a dovedit, încă o dată, că USL nu mai există, oricât ar încerca unii să-i inducă în eroare pe cetăţeni”, a declarat George Demian, secretar coordonator al PNL Arad.

UPDATE 2- Comunicat de presă

PSD Arad a luat act de decizia Biroului Electoral Central cu privire la sigla USL şi de punctul de vedere exprimat de PNL Arad în acest sens.

Este esenţial să se facă foarte clar distincţia între sigla USL şi numele USL. În judeţul Arad, PSD, PC şi UNPR accentuează în continuare faptul că Guvernul Ponta şi partidele care sprijină guvernarea duc mai departe proiectele USL. Nu folosim sigla formaţiunii, dar nu ni se poate interzice evocarea alianţei electorale cu care am mers în faţa oamenilor la alegerile parlamentare din 2012.

Vom continua să aplicăm programul acestei formaţiuni politice, pentru care românii şi arădenii ne-au acordat un vot masiv în decembrie 2012 şi care sunt parte integrantă a programului de guvernare aflat în vigoare. De altfel, suntem surprinşi de insistenţa cu care foştii noştri colegi liberali din cadrul USL se străduiesc să şteargă numele acestei alianţe, ca şi cum nu ar fi existat, ca şi cum ar trebui să o trecem sub tăcere.

Noi suntem mândri de ceea ce a făcut USL în toţi anii în care a funcţionat şi suntem gata să continuăm proiectele pozitive începute. În acelaşi timp, sperăm că după alegerile europarlamentare, colegii noştri din PNL vor veni din nou alături de noi, pentru a oferi un sprijin consistent în Parlament programului de guvernare USL.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Biroul de presă al PSD Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare