Bărbat mort de trei ani, executat silit pentru o amendă

Publicat de actualitati-arad in 11 Dec, 2014 | Parerea ta

fotoFamilia unui bărbat din Arad care a murit în urmă cu mai bine de trei ani a primit o somaţie de executare silită pe numele acestuia, pentru o amendă de 96 de euro primită de la CNADNR pentru lipsa rovinietei, amenda sosind la o lună după ce bărbatul şi-a pierdut viaţa într-un accident rutier.

Pe adresa lui Ioan Belghir, care a decedat în 9 iulie 2011, a sosit, zilele trecute, o somaţie de executare silită, după ce bărbatul nu a achitat o amendă de 96 de euro pentru lipsa rovinietei, amendă primită la o lună de la deces şi despre care cei doi copii ai decedatului susţin că nu ştiau nimic.

Ioan Belghir a fost amendat de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) după ce în februarie 2011 ar fi circulat fără rovinietă pe DN69 Arad – Timişoara şi a fost fotografiat.

Amenda pe numele bărbatului a fost trimisă la locuinţa acestuia în august 2011, la o lună de la decesul arădeanului.

Somaţia primită de la CNADNR îi este adresată persoanei decedate, iar din document reiese că trebuie achitate amenda de 96 de euro şi cheltuielile de executare silită, în sumă de 506 lei.

Executorul judecătoresc care se ocupă de caz, Lavinia Boşneac, a spus că reglementările legale permit continuarea procedurilor şi împotriva moştenitorilor.

Referitor la faptul că în acest caz persoana urmărită este decedată, executorul a spus că funcţionarii nu au avut informaţii despre deces. Astfel, acum este posibilă schimbarea numelui debitorului, fiind vizaţi moştenitorii.

Cei doi copii ai decedatului afirmă însă că vor contesta în instanţă executarea.

sursa: mediafax.ro

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare