Bani pentru pistele de biciclete și pentru parcare subterană

Publicat de actualitati-arad in 28 Jun, 2013 | Parerea ta

IMG_0273Bani pentru execuția pistelor pentru biciclete pe Faleza Mureșului, dar și pentru realizarea primei parcări subterane din oraș, au fost alocați în urma unei rectificări bugetare, aprobate, vineri, în ședința Consiliului Local Municipal Arad.

Pe ordinea de zi a ședinței de vineri a CLM s-a aflat proiectul privind rectificarea bugetului general al municipiului Arad. În urma aprobării acestui proiect, au fost alocați bani, printre altele, pentru plata utilităţilor la şcoli, execuţia pistelor pentru biciclete pe Faleza Mureşului şi pentru realizarea primei parcări subterane din Arad.

„Prin această rectificare, administraţia a intervenit cu alocare de fonduri la unitățile de învățământ. Este vorba de suma de 541.000 lei, la cheltuielile privind funcționarea unităților de învățământ preuniversitar de stat, având în vedere necesitatea asigurării contravalorii facturilor de utilități până la finalul anului scolar 2012-2013. Am avut de ales între a aștepta fondurile de la Guvern sau de a aloca de la noi, mai ales că, nici acum, nu am primit un răspuns de la Guvern referitor  la clădirea Școlii Generale «Mihai Eminescu» din municipiu“, a precizat Gheorghe Falcă.

De asemenea, vineri au fost alocați 500.000 lei, primii bani pentru execuția pistei pentru biciclete pe Faleza Mureșului, pentru primul tronson, între Podul Micălaca și Podul Traian.

„Precizez  că  ADR  a aprobat finanțarea proiectului  care cuprinde  77 de kilometri de reţea urbană de piste de biciclete“, a informat Falcă.

Primarul consideră „foarte important“ faptul că a fost aprobată realizarea studiului de fundamentare a deciziei de concesionare şi a documentației de atribuire a contractului de concesiune de lucrări publice pentru amenajarea parcării subterane în Piaţa „Avram Iancu“ din municipiul Arad.

„Este primul mare proiect pentru o parcare din Arad, o parcare subterană. Există legea parteneriatului public privat, dar încă nu a fost folosită. Vom realiza documentaţia pentru selectarea unui partener, care să realizeze investitia şi apoi o va administra, urmând ca municipalitatea să încaseze o redevenţă“, a mai precizat Gheorghe Falcă, primarul municipiului Arad.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare