Bani de la Guvern pentru despăgubirea arădenilor afectați de furtună

Publicat de actualitati-arad in 19 Sep, 2017 | Parerea ta

Autoritățile județene din Arad au transmis Guvernului prima solicitare financiară pentru despăgubirea celor care au fost afectați de furtuna de duminică.

În cursul zilei de marți, președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, şi prefectul Aradului, Florentina Horgea, au semnat şi transmis Guvernului un proiect de hotărâre pentru alocarea sumei de 5,89 milioane lei din Fondul de intervenţie al Guvernului, pentru înlăturarea efectelor calamităţilor naturale produse în judeţul Arad.

„Am primit asigurări că este doar o primă tranşă, după care urmează a doua alocare de bani pentru repararea pagubelor din judeţul Arad. Din cauza lipsei de energie electrică, nu toate primăriile au reuşit să realizeze şi să transmită până în această după-amiază inventarul daunelor.

În prima fază instituţiile publice au reuşit să transmită date şi să le centralizeze. Urmează să primim şi necesarul de la persoanele fizice. Am solicitat la întâlnirea cu reprezentantul Guvernului în teritoriu justa despăgubire a tuturor arădenilor afectaţi de furtună, pentru toate pagubele suferite”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Iustin Cionca.

Conform unei informări a CJ Arad, trei echipe mixte, constituite prin Ordinul prefectului, au fost delegate pentru a ajuta comunităţile locale la evaluarea daunelor.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Arad, Sergiu Bîlcea, este coordonatorul acestei acţiuni la nivelul instituţiei.

„Vrem ca mâine (miercuri – n.r.) să existe deja un tablou mai complet al efectelor furtunii şi să poată fi transmisă o nouă solicitare financiară către Guvern. La nivelul Consiliului Judeţean trei direcţii lucrează la evaluarea şi centralizare situaţiei şi relaţia cu primăriile”, a declarat Sergiu Bîlcea.

Președintele CJ Arad, Iustin Cionca, a făcut un apel tuturor primarilor oraşelor şi comunelor din judeţ să sesizeze Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, care realizează colectarea datelor şi să anunţe pagubele suferite pe terioriul administrativ al localităţii lor.

„Acolo unde nu au ajuns încă echipele mixte, vă rugăm să le solicitaţi, pentru evaluarea pagubelor în vederea solicitării sumelor din Fondul de intervenţie al Guvernului. Din peste 20 de localităţi care au raportat pagube până acum, doar ceva mai mult de jumătate figurează în prima anexă transmisă astăzi la Bucureşti. Celelalte urmează să îşi prezinte situaţia cât mai devreme posibil. Ne dorim cu toţii ca joi să apară Hotărârea de Guvern şi banii să ajungă rapid la cetăţeni”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Arad.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare