Bani de la Guvern pentru arădenii afectați de furtună

Publicat de actualitati-arad in 21 Sep, 2017 | Parerea ta

Județul Arad a primit de la Guvern aproximativ 5 milioane de lei pentru înlăturarea efectelor calamităţilor naturale produse de furtuna din cursul zilei de duminică.

Banii au fost alocați printr-o hotărâre adoptată în şedinţa de Guvern de joi.

Conform hotărârii de Guvern, județul Arad va primi suma de 4,946 lei, din cele 36 de milioane lei au fost alocate de Guvern, mai multor județe, pentru înlăturarea efectelor calamităţilor naturale produse de furtuni.

Banii alocați vor fi folosiți pentru achitarea cheltuielilor urgente necesare pentru realizare de reparaţii şi refaceri pentru grădiniţe, şcoli, muzee, unităţi spitaliceşti şi alte clădiri şi construcţii aparţinând administraţiilor locale.

De asemenea, au fost alocați bani pentru înlăturarea daunelor produse unor posturi de poliţie, sedii ale inspectoratelor de poliţie, inspectorate pentru situaţii de urgenţă, ale jandarmeriei, secţii de poliţie, de pompieri, alte imobile şi mijloace tehnice aflate în administrarea acestora.

Bani au fost alocați și pentru lucrările de reparaţii şi refacere a unor lăcaşuri de cult.

Autoritățile județene din Arad au transmis Guvernului, marți, prima solicitare financiară pentru despăgubirea celor care au fost afectați de furtuna de duminică.

Președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, şi prefectul Aradului, Florentina Horgea, au semnat şi transmis Guvernului un proiect de hotărâre pentru alocarea sumei de 5,89 milioane lei din Fondul de intervenţie al Guvernului, pentru înlăturarea efectelor calamităţilor naturale produse în judeţul Arad.

Suma totală solicitată Guvernului și care este necesară pentru revenirea la starea de normalitate a obiectivelor publice afectate este de 8.547.290 lei, a spus, joi, prefectul județului Arad, Florentina Horgea.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare