Ziarul electronic al arădenilor

Bacalaureat 2016. Promovabilitatea după contestații a crescut

bac-1-300x196Promovabilitatea la sesiunea de vară a examenului de Bacalaureat din acest an a crescut în județul Arad cu peste un procent, după soluționarea contestațiilor.

Conform Inspectoratului Școlar Județean Arad, procentul de promovabilitate este de 61,36%, după contestații.

Înainte de soluționarea constestațiilor, promovabilitatea a fost de 60,21%.

În județul Arad, examenul de bacalaureat, sesiunea iunie-iulie a fost promovat de 1.755 de candidați, iar 1.102 au fost declarați nepromovați.

Trei candidați care s-au prezentat la examenul de bacalaureat au fost eliminați, pentru că ar fi încercat să copieze, fiind prinşi asupra lor cu o fiţuică, o cască de telefon mobil în urcehe sau chiar cu un telefon mobil în mână.

Conform unei statistici prezentate de Inspectoratul Şcolar Arad, în judeţ sunt 89 de note de 10, cele mai multe, 52, la ultima probă, cea obligatorie profilului.

Conform rezultatelor publicate, marți, de ISJ Arad, înainte de contestații, la două licee din Arad niciun candidat nu a promovat. Este vorba de Liceul Special „Sfânta Maria”, unde au existat șase candidați, și Liceul Tehnologic UCECOM „Spiru Haret”, unde au existat patru candidați.

La examenul de bacalaureat nu a fost înregistrată nicio medie de 10 în județul Arad.

Cea mai mare medie a obținut-o Ana Maria Perea, de la Liceul Teologic Baptist „Alexa Popovici” din Arad. Aceasta a obținut media 9,95.

Ana Maria Perea este urmată de patru absolvenți cu media 9,93. Este vorba de Oriana Vanesa Arsenov, Alexandru Foitoș și Raluca Ștefana Moș, de la Colegiul Național „Moise Nicoară”, și Claudia Andreea Varga, de la Colegiul Național „Elena Ghiba Birta”.

La nivel național, procentul final de promovare a examenului de Bacalaureat este de 68,1 la sută, după soluţionarea contestaţiilor.

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.