Avocatul Radu Scorobete, trimis în judecată

Publicat de actualitati-arad in 16 May, 2014 | Parerea ta

Avocatul Radu Scorobete a fost trimis în judecată pentru cumpărare de influență, fiind acuzat că ar fi oferit 500 de euro unui polițist din Lipova, pentru a interveni pe lângă anchetatori în favoarea unui client de-al său.

În rechizitoriul întocmit de procurorii DNA se menționează că Radu Scorobete, avocat în cadrul Baroului Mehedinți, a promis unui ofițer de poliție judiciară din cadrul Poliției orașului Lipova că îi va da 500 de euro pentru ca acesta să intervină la un procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Lipova.

„Scopul acestei intervenții a avocatului era acela de a-l determina pe procuror să dispună, față de clientul său, o măsură preventivă neprivativă de libertate, astfel încât acesta să fie pus în libertate la expirarea perioadei de reținere și să fie cercetat în continuare în stare de libertate“, se arată în rechizitoriu.

Tot în rechizitoriu se mai menționează că „în realizarea activității infracționale, inculpatul Scorobete Radu a dat dovadă de prudență, în sensul că s-a ferit să remită suma de 500 de euro înainte de luarea hotărârii cu privire la clientul său. Chiar a insistat ca acest lucru să se petreacă la biroul său, atunci când va avea certitudinea că suspectul va fi cercetat în stare de libertate“.

Dosarul a fost trimis spre judecare Curții de Apel Timișoara, cu propunerea de a se menține măsura preventivă a controlului judiciar aplicată lui Radu Scorobete.

CITITI SI: Avocat și politician, urmărit penal de DNA

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare