Avertizare meteo. Ploi torențiale, vijelii și căderi de grindină, în vestul țării

Publicat de actualitati-arad in 11 Aug, 2017 | Parerea ta

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare Cod portocaliu de instabilitate atmosferică în județe din jumătatea de vest a țării, printre care și Arad.

Potrivit meteorologilor, de sâmbătă după-amiază, ora 18.00 – până duminică, la ora 12.00, va fi în vigoare un Cod portocaliu de instabilitate atmosferică deosebit de accentuată în jumătatea de vest a teritoriului, unde vor fi averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie și căderi de grindină.

În județele Arad, Mehedinți, Caraș-Severin, Timiș, Bihor, Hunedoara, precum și în zona de munte a județelor Cluj, Alba și Gorj, îndeosebi pe parcursul nopții de sâmbătă spre duminică (12/13 august), în intervale scurte de timp se vor înregistra cantități de apă de peste 50 – 60 litri/metrul pătrat și, izolat, 80 – 90 litri/metrul pătrat.

Totodată, în intervalul menționat, în Maramureș, nordul Crișanei, vestul Transilvaniei și în sudul și estul Olteniei va fi instituit un Cod galben de precipitații, cu cantități de apă vor depăși 25 – 30 l/mp și pe arii restrânse 50 l/mp.

ANM precizează că, în după-amiaza zilei de duminică (13 august) și la începutul nopții de duminică spre luni (13/14 august), manifestări specifice instabilității atmosferice vor apărea și în celelalte regiuni, dar pe arii mai restrânse.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare