UPDATE 2: Circulația autotrenurilor spre Ungaria a fost reluată

Publicat de actualitati-arad in 25 Mar, 2013 | Parerea ta

foto2-300x189UPDATE 2

Ungaria a ridicat restricţiile impuse camioanelor, din cauza vremii rele, a anunţat, marţi, ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, la Comandamentul de iarnă.

Anterior acestui anunţ, directorul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, Mircea Pop, declarase că există aproximativ 1.200 de TIR-uri în vămi care aşteaptă să iasă din ţară.

Radu Stroe a explicat că România a fost obligată să menţină interdicţia de trecere a TIR-urilor, ca rezultat al deciziei autorităţilor ungare, pentru că altfel exista riscul blocării circulaţiei.

Autorităţile din Ungaria au interzis, luni seara, intrarea pe teritoriul ţării a vehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone prin punctele de trecere a frontierei cu România, din cauza fenemonelor meteorologice nefavorabile.

Poliția de Frontieră Română a fost informată de autoritățile din Ungaria, prin intermediul punctului de contact româno-maghiar, că traficul automarfarelor cu masa mai mare de 7,5 tone a fost restricționat, în sensul că nu se permite intrarea, temporar, pe teritoriul Ungariei.

Interdicția a intrat în vigoare la ora 21.00.

De asemenea, prin intermediul punctului de contact româno-bulgar, autoritățile bulgare au fost informate că se restricționează temporar traficul automarfarelor cu masa mai mare de 7,5 tone, care intenţionează să intre în România pentru a tranzita teritoriul țării noastre către Ungaria.

Restricția de circulaţie se impune din cauza fenomenelor meteo nefavorabile asociate cu ninsoare şi viscol.

Polițiştii de frontieră asigură în permanență sprijin participanţilor la traficul transfrontalier şi împreună cu autorităţile competente acţionează în vederea intervenției în caz de urgență.

Automarfarele care se află deja în tranzit pe teritoriul României vor fi îndrumate de Poliția Rutieră către parcările special amenajate.

UPDATE

Circulaţia autoturismelor a fost deviată, marţi dimineaţă, de pe DN 7 pe un drum judeţean, în apropiere de frontiera cu Ungaria, în Arad, din cauza a sute de camioane care sunt blocate pe drum pe o distanţă de cel puţin opt kilometri, având interdicţie să intre în Ungaria.

Camioanele cu o capacitate mai mare de 7,5 tone nu au voie să intre în Ungaria, începând de luni seară, măsura fiind luată de autorităţile statului vecin din cauza condiţiilor meteo nefavorabile.

Autorităţile maghiare au comunicat că această măsură e pe termen nelimitat, până la îmbunătăţirea condiţiilor meteo.

Din cauza camioanelor blocate pe DN 7, banda de mers cu sensul Arad-Nădlac nu poate fi utilizată de şoferi. Astfel, traficul rutier pentru autoturismele care circulă spre frontieră este deviat pe drumul judeţean Semlac-Şeitin.

Patrule mixte formate din poliţişti de frontieră şi poliţişti de la Circulaţie acţionează pentru fluidizarea traficului în zona de graniţă cu Ungaria.

CITITI SI: Atenţionare de călătorie pentru Ungaria

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare