Autostrada Nădlac – Sibiu, terminată în 2015

Publicat de actualitati-arad in 02 Mar, 2013 | 1 Commentariu

EPSON DSC pictureAutostrada Nădlac – Sibiu va fi terminată în primăvara lui 2015, poate chiar mai devreme, a declarat, sâmbătă, ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură de Interes Naţional şi Investiţii Străine, Dan Şova.

„Pot să vă spun că Nădlac-Sibiu, cu tronsoanele aflate în licitaţie şi cu cele aflate încă în construcţie, se va termina undeva în primăvara lui 2015 – asta ca să îmi iau toate marjele de siguranţă. Probabil că se va termina şi mai devreme, dar undeva în primăvara lui 2015 Nădlac-Sibiu se va termina. Ţineţi cont că mai sunt cinci tronsoane. Patru sunt în procedură de atribuire pe Timişoara – Lugoj şi pe Lugoj – Deva şi unul pe care există problema cu rezilierea, din cauza fraudelor, respectiv Nădlac-Arad lotul I, care va reintra în licitaţie. A fost făcut în proporţie de 30% de către Romstrade”, a precizat Şova, la Antena 3.

Ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură a explicat că, în prezent, există contracte aflate în execuţie, dar şi tronsoane pe Coridorul IV aflate în procedură de atribuire, la care se adaugă tronsoanele de autostrăzi noi care se doresc a fi construite în concesiune.

„Pe Coridorul IV ceea ce se află în construcţie, deşi nu vor fi respectate termenele – trebuia până în aprilie, mai – va fi finalizat până la sfârşitul anului“, a arătat Şova.

Potrivit acestuia, între Nădlac – Arad există două tronsoane, în cazul tronsonului I contractul cu Romstrade fiind reziliat, ca urmare a unor fraude, în timp ce lotul II este terminat.

Tronsonul Arad – Timişoara este terminat în proporţie de 99% – se circulă pe el -, pe Timişoara – Lugoj tronsonul I este terminat, iar tronsonul II este în procedură de atribuire.

Share Button

comentarii

1 comment

  1. Mira says:

    Punem pariu ca nu se va termina decât prin 2020? Poate. Notati cele spuse de acest SOVA si aratati-i-le prin 2015…

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Economic

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare