Autostrada Arad-Timişoara a fost recepţionată

Publicat de actualitati-arad in 09 Aug, 2013 | Parerea ta

autostradaRestricţiile de circulaţie au fost ridicate de pe autostrada Arad-Timişoara, iar lucrările au fost finalizate în totalitate. A fost cea mai ieftină autostradă din România, a costat doar… 4,3 milioane de euro pe kilometru!

Octavian Brașai, consultantul autostrăzii, a declarat, la recepţia lucrării, că nu mai sunt probleme pe autostradă, că toate restricţiile au fost ridicate, că se poate circula cu maxim 130 km/oră şi că timp de doi ani se vor putea repara eventuale probleme ce vor mai apărea, deoarece atât este şi garanţia.

“Probabil că aţi văzut probleme, ieri a avut loc recepţia la terminarea lucrării şi acum nu mai sunt probleme. În presă s-a mai zis că e vorba de o recepţie intermediară, dar de fapt vorbim de recepţia finală. Această recepţie are două anexe în care se trec lucrările care nu sunt finalizate sau care s-a constatat că nu sunt bine făcute. Toate acestea sunt rezolvate în prezent. Urmează o perioadă de doi ani de garanţie, apoi se face ultima recepţie. În acest interval, dacă vor apărea lucrări care necesită reparaţii se vor face de către constructor, fără cheltuieli în plus“, a explicat Octavian Brașai.

Potrivit consultantului, autostrada Arad-Timişoara are cel mai scăzut preţ pe kilometru, în comparaţie cu alte autostrăzi din România.

Emil Rusoi, reprezentantul CNADNR care a participat la recepţia lucrărilor de pe această autostradă, a spus că nu s-au dat penalităţi de la CNADNR către constructorii autostrăzii, deoarece au fost acordate extensii de timp.

Şeful de şantier, Laurenţiu Stavrat, a spus, la rândul său că pe autostrada Arad-Timişoara au fost construite 11 poduri, s-au făcut trei milioane de metri cubi de săpături şi este o suprafaţă de asfalt de două milioane de metri pătraţi.

Lucrările la autostrada dintre Arad şi Timişoara au început în 2009, iar termenul de finalizare era de 24 de luni, însă în decembrie 2011 ea a fost deschisă traficului fără ca şantierul să fie închis.

De la deschiderea circulaţiei, pe autostradă au avut loc de mai multe ori reparaţii, în paralel cu lucrările prevăzute în proiect.

Pe traseul autostrăzii sunt prevăzute 11 poduri, 14 pasaje, un acces la Centrul de Întreţinere şi Coordonare şi un nod rutier.

Autostrada are o lungime de 32,25 de kilometri şi face parte din coridorul IV Pan-european. Valoarea lucrărilor la acest tronson este de 482,8 milioane de lei, echivalentul a 135,43 de milioane de euro.

Lucrările au fost executate de consorţiul FCC Construccion şi Astaldi.

sursa: opiniatimisoarei.ro

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare