UPDATE Autoritățile avertizează: Vin ninsori abundente

Publicat de actualitati-arad in 22 Nov, 2013 | Parerea ta

SWITZERLAND WEATHER SNOWAutoritățile centrale au anunțat că se aşteaptă la ninsori în mai multe regiuni din ţară, fiind posibil ca luni să fie emisă o avertizare de cod galben de ninsori.

Conform prognozei meteo, de luni, în partea de vest, nord şi centru şi mai ales la munte, precipitaţiile vor fi sub formă de zăpadă.

„Luni este posibil să dăm o avertizare Cod galben de ninsori“, a afirmat directorul ANM, Ion Sandu, în cadrul Comandamentului de iarnă, convocat, vineri, de Ministerul Administrației și Internelor (MAI).

Ninsorile vor continua şi miercuri, situaţie în care circulaţia ar putea fi îngreunată.

În ce priveşte regimul termic, în această perioadă temperaturile diurne vor varia între 0-5°C, ajungând şi la 10°C în zonele depresionare.

Conducerea MAI a solicitat inspectoratelor judeţene pentru situaţii de urgenţă să intre în regim de permanenţă odată cu primele avertizări meteo.

UPDATE

„La nivelul judeţului Arad au fost încheiate toate contractele de deszăpezire pentru drumurile naţionale şi judeţene. A fost dat şi ordinul de intrare în bază a utilajelor iar stocurile de material antiderapant sunt asigurate. Sperăm să nu avem parte de probleme deosbite în această iarnă. Cei care asigură activitatea de deszăpezire precum şi angajaţii instituţiilor cu atribuţii pe linia combaterii efectelor fenomenelor meteo periculaose sunt  pregătiţi să intervină în caz că situaţia o va impune”,  a declarat prefectul judeţului Arad, Cosmin Pribac, care este și preşedinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

CITITI SI: Promisiune: Aradul nu va rămâne înzăpezit

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare