Autoritatea Electorală Permanentă a lansat site-ul „Istoric electoral România“

Publicat de actualitati-arad in 16 Jun, 2014 | Parerea ta

aepAutoritatea Electorală Permanentă (AEP) a lansat site-ul „Istoric electoral România“ într-o nouă prezentare, acesta putând fi accesat începând de luni de toţi cei interesaţi de alegerile şi referendumurile organizate în România din 1992 până în prezent.

AEP informează că site-ul cuprinde două tipuri de linkuri – unul către birourile electorale centrale organizate pentru alegerile şi referendumurile din această perioadă şi altul către rezultate, statistici şi hărţi ale fiecărui scrutin.

Demersul AEP urmăreşte nu doar crearea unei baze de date transparente şi complete a proceselor electorale, ci şi furnizarea unui instrument util pentru documentarea mass-media, a competitorilor politici şi a specialiştilor.

Cei care accesează site-ul www.roaep.ro/istoric vor găsi numeroase statistici, informaţii privind prezenţa la urne, rezultate până la nivel de secţie de votare pentru fiecare competitor şi candidat, rezultate comparative între aceleaşi tipuri de scrutin.

Autoritatea Electorală Permanentă le recomandă utilizatorilor consultarea hărţilor construite pentru fiecare proces electoral pentru a obţine rapid rezultatele în procente, număr de voturi, în funcţie de candidat, competitor, secţie de votare, localitate, colegiu, circumscripţie, dar şi pentru a vizualiza ponderea formaţiunilor politice la nivel naţional.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Politic

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare