Ziarul electronic al arădenilor

UPDATE Autocar românesc, implicat într-un grav accident în Ungaria

Mai multe echipaje ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad au intervenit la un accident de circulație produs în Ungaria, la aproximativ doi kilometri de granița cu România, soldat cu morți și răniți.

Conform primelor informații, cel puţin trei persoane dintr-un autocar românesc au murit, iar zece au fost rănite, miercuri dimineaţă, într-un accident în lanţ produs pe Autostrada Paneuropeană, în Ungaria.

Conform purtătorului de cuvânt la ISU Arad, George Pleşca, citat de news.ro, un autocar înmatriculat în România, care circula pe ruta Hamburg – Bucureşti, a fost implicat într-un accident în lanţ pe Autostrada Paneuropeană, în Ungaria, la aproximativ doi kilometri de Vama Nădlac II.

În accident au fost implicate mai multe autovehicule, precum camioane, microbuze şi autoturisme.

Potrivit sursei citate, trei pasageri au fost declaraţi morţi, până la ora transmiterii acestei ştiri, iar zece au fost răniţi.

În baza unui acord de colaborare transfrontalieră, autorităţile ungare au solicitat sprijin la Arad, iar ISU a trimis un echipaj SMURD de terapie intensivă, două echipaje SMURD de prim-ajutor, în timp ce Serviciul Judeţean de Ambulanţă a trimis patru ambulanţe.

UPDATE

Directorul Serviciului de Ambulanţă Arad, Mircea Merea, a precizat, pentru news.ro, că ultimele informaţii arată că patru persoane au murit în urma accidentului.

„Sunt 15 victime, trei fiind incarcerate“, a spus directorul Ambulanţei Arad.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad, Mihaela Leş, Vama Nădlac II, situată pe Autostrada Paneuropeană, a fost închisă, la solicitarea autorităţilor ungare.

„Autorităţile maghiare ne-au informat despre producerea accidentului rutier în apropiere de frontieră, iar din această cauză traficul pe intrarea în România a fost deviat prin Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac I. Poliţia de Frontieră ţine permanent legătura cu autorităţile maghiare şi s-au luat măsuri de fluidizare a traficului în PTF Nădlac I”, a declarat Mihaela Leş, pentru news.ro.

Autorităţile de frontieră din România nu au putut preciza cât timp va fi închisă Vama Nădlac II.

UPDATE 2

Una dintre persoanele decedate în accidentul produs, miercuri dimineaţă, pe Autostrada Paneuropeană, în Ungaria, era pasager în autocarul românesc, în timp ce ceilalţi trei morţi au fost găsiţi în autovehiculele implicate în accidentul în lanţ, cel puţin 15 răniţi fiind preluaţi de ambulanţe şi duşi la spitalul din Szeged.

UPDATE 3

Conform informaţiilor preliminare comunicate de către autorităţile ungare de la faţa locului, printre persoanele decedate în urma accidentului se află şi un cetăţean român. Şase cetăţeni români răniţi au fost transportaţi la unităţile sanitare din Szeged şi Mako, anunţă MAE.

Autorităţile ungare continuă cercetările pentru a stabili circumstanţele producerii accidentului şi au confirmat identitatea tuturor persoanelor implicate în accident.

Consulul General al României la Szeged s-a deplasat la locul accidentului şi este în legătură permanentă cu reprezentanţii poliţiei ungare şi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad, care participă la intervenţie.

Reprezentantul oficiului consular român urmează să se deplaseze de urgenţă la unităţile medicale menţionate, pentru a obţine informaţii suplimentare cu privire la starea persoanelor rănite şi pentru a acorda asistenţa consulară necesară, mai precizează MAE.

Potrivit reprezentanţilor DSU, 39 de persoane au fost implicate în accidentul produs miercuri dimineaţă în Ungaria, la aproximativ doi kilometri de graniţa cu România. Cinci persoane au murit, iar 12 au fost rănite, patru din acestea fiind în stare gravă, conform sursei citate.

Toţi răniţii sunt transportaţi la spitale din Ungaria, la decizia autorităţilor maghiare, au mai menţionat reprezentanţii DSU.

UPDATE 4

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) a revizuit în scădere, de la cinci la patru, numărul persoanelor care au decedat în urma accidentului produs miercuri dimineaţă, pe Autostrada Paneuropeană din Ungaria, în apropierea graniţei cu România.

Potrivit informaţiilor actualizate şi publicate de către reprezentanţii DSU pe pagina de Facebook a instituţiei, patru persoane, un român, un bulgar şi doi turci, au murit în urma accidentului din Ungaria, iar 12 au fost rănite, patru dintre acestea fiind în stare gravă.

Iniţial, DSU anunţa că cinci persoane au decedat.

Ministerul Afacerilor Externe a confirmat că un român a murit, iar şase au fost răniţi, aceştia find transportaţi la spitalele din Szeged şi Mako.

Consulul General al României la Szeged s-a deplasat la locul accidentului şi la unităţile medicale menţionate, pentru a obţine informaţii suplimentare cu privire la starea persoanelor rănite şi pentru a acorda asistenţa consulară necesară, mai precizează MAE.

Autorităţile ungare continuă cercetările pentru a stabili circumstanţele producerii accidentului şi au confirmat identitatea tuturor persoanelor implicate în accident.

Potrivit reprezentanţilor DSU, 39 de persoane au fost implicate în accidentul produs miercuri dimineaţă în Ungaria, la aproximativ doi kilometri de graniţa cu România.

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *