Autobuz plin cu pasageri, condus de un șofer băut

Publicat de actualitati-arad in 27 Aug, 2013 | Parerea ta

646x404Mai multe autobuze care transportau persoane fără a deţine licenţă în acest sens au fost depistate de polițiștii din Arad, iar șoferul unui autobuz a fost găsit sub influența alcoolului.

În cadrul unei acţiuni desfăşurate în cursul zilei de luni, poliţiştii rutieri au depistat 4 autobuze care efectuau transport public regulat de persoane, fără a deţine licenţă de traseu valabilă.

În cadrul acţiunii, pe Calea Aurel Vlaicu din municipiul Arad a fost depistat un autobuz, condus de D.D., de 44 de ani, din judeţul Alba. La controlul efectuat s-a  constat că în autobuz erau  63 de persoane, cu 10 mai mult decât  numărul de locuri prevăzut. De asemenea, șoferul nu deținea licenţă de transport.

La testarea cu aparatul etilotest a conducătorului auto a rezultat că acesta avea o îmbibaţie  alcoolică de 0,11mg/l alcool pur în aerul expirat.

Polițiștii au întocmit pe numele şoferului un dosar de cercetare penală  pentru efectuare de transport de persoane fără a deţine licenţă.

Totodată, șoferul a fost sancţionat contravenţional cu suma de 8.000 de lei pentru că a transportat mai multe persoane decât numărul de locuri prevăzut. Conducătorului auto i-a fost reţinut și permisul de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce, pentru o perioadă  de 90 de zile.

În cadrul activităților desfășurate luni, poliţiştii au depistat 8 infracţiuni şi au  aplicat sancţiuni contravenţionale în valoare de 10.560 lei.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare