Au fost amplasate panourile lângă pasajele de pe centură

Publicat de actualitati-arad in 16 May, 2014 | Parerea ta

panouri pasajePanourile informative cu privire la situația celor două pasaje aflate în construcție pe centura municipiului Arad au fost montate în cursul zilei de vineri, iar CNADNR a reacționat, din nou, acuzând municipalitatea că derulează o „campanie de dezinformare“.

Astfel, în zona celor două pasaje a fost montat câte un panou, cu textul: „Vă aflaţi pe un drum naţional. Guvernul României a sistat lucrările la acest pasaj în August 2012. Suntem în 2014: Aradul aşteaptă finanţarea“.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Arad, Corina Drăghici, a menționat că cele două panouri au fost amplasate pe domeniul public al oraşului şi respectă prevederile legale în vigoare.

„Imediat după aprobarea Hotărârii Consiliului Local Municipal au fost făcute toate demersurile şi procedurile pentru amplasarea panourilor pe domeniul public, cu respectarea legislaţiei”, a precizat Corina Drăghici.

După amplasarea panourilor, poliţiştii s-au deplasat în zonele celor două pasaje, verificând dacă montarea panourilor s-a făcut cu respectarea legislației.

De asemenea, reprezentanţii Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale au trimis, vineri, un nou comunicat de presă prin care acuză Primăria că derulează o „campanie de dezinformare“.

„Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România dezavuează campania de dezinformare organizată de Primăria municipiului Arad, prin care locuitorilor municipiului Arad, cât și participanților la trafic pe Centura de Nord Arad, li se comunică în mod eronat faptul că ar fi fost sistată finanțarea pentru cele două pasaje supraterane peste liniile de cale ferată Brad-Curtici și Arad-București“, se menționează într-un comunicat al CNADNR.

Conform sursei citate, Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România a comunicat antreprenorilor sumele alocate pentru anul 2014 (13.093.258 lei pentru pasajul peste liniile CF Brad-Curtici și 25.442.090 lei pentru pasajul CF Arad-București), astfel încât aceștia să își poată desfășura activitatea în condiții optime până la sfârșitul acestui an.

CNADNR a mai menționat că prin Direcția Regională Drumuri și Poduri  Timișoara a emis ordinul de reluare a lucrărilor, în data de 28 aprilie 2014.

După prima reacție a CNADNR, primarul Aradului, Gheorghe Falcă, a afirmat că „prin montarea panourilor informative în zona celor două pasaje nu se face o campanie de denigrare a CNADNR“.

În luna aprilie, într-o ședință a Consiliului Local a fost aprobată amplasarea unor panouri informative cu privire la situația celor două pasaje aflate în construcție pe centura municipiului Arad.

În proiectul de hotărâre privind amplasarea panourilor informative se menționează că intenția administrației are la bază, printre altele, „nemulţumirile exprimate atât de cetăţenii municipiului Arad, cât şi de participanţii la trafic care, zilnic, stau la cozi foarte mari care se formează la trecerile peste calea ferată ce intersectează şoseaua de centură a municipiului“.

Tot în documentația proiectului se mai arată că „nu lipsit de importanţă este faptul că străinii care intră în ţara noastră, cei mai mulţi prin punctul de trecere a frontierei Nădlac, pe DN 7, sunt întâmpinaţi de un drum aflat permanent în construcţie, trafic blocat şi timpi de aşteptare considerabili, care creează o primă imagine deplorabilă atât pentru municipiul Arad, cât şi pentru România“.

Lucrările la cele două pasaje au început în 2011, iar inaugurarea lor trebuia să aibă loc în august 2012, exact când Guvernul a decis să oprească finanţările din cauza restrângerilor bugetare.

Cele două șantiere ale CNADR au fost oprite în august 2012, în fază foarte avansată de execuție (80% la pasajul peste tronsoanele de cale ferată Arad-Oradea, respectiv Arad-Curtici, și 65% la pasajul peste calea ferată Arad-Bucureşti), ca urmare a sistării finanțării guvernamentale.

Valoarea investiţiilor este de 13 milioane de euro, din care circa 7 au fost cheltuite.

CITITI SI:

CNADNR nu l-a impresionat pe Falcă: „Montăm panourile la pasaje“

Scandal între CNADNR și Primărie pe tema pasajelor

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare