Atenție șoferi. Polițiștii au scos radarele în trafic

Publicat de actualitati-arad in 24 Aug, 2013 | Parerea ta

Radar-politie-300x193Pe drumurile din județul Arad sunt amplasate, în acest sfârșit de săptămână, echipamente de supraveghere video a traficului rutier şi de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor.

Echipamentele de supraveghere a traficului sunt montate în sistem cascadă, iar polițiștii au aplicat deja sancțiuni șoferilor care au încălcat legislația rutieră.

La aceste acțiuni care vizează reducerea numărului accidentelor rutiere şi a consecinţelor acestora, produse pe fondul nerespectării regimului legal de viteză, participă poliţiştii rutieri, împreună cu cei de Ordine Publică din cadrul IPJ Arad.

În cursul zilei de vineri, în urma acţiunilor desfăşurate au fost aplicate 190 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 45.000 lei, dintre care 112 au fost aplicate pentru depăşirea limitei legale de viteză, 11 pentru depăşiri neregulamentare şi 67 pentru alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice. Totodată, au fost constatate trei infracţiuni la regimul rutier.

Pentru neregulile depistate au fost reţinute 10 permise de conducere şi 8 certificate de înmatriculare.

În timpul acțiunilor, poliţiştii din Zădăreni l-au depistat pe DJ 682, pe raza localităţii Bodrogu Nou, pe Petre S., de 64 ani, din judeţul Timiş. Bărbatul conducea un autoturism, care avea numerele de înmatriculare provizorii expirate din data de 21 august.

Totodată, poliţiştii din Nădlac l-au depistat pe Petru M., de 26 ani, care a condus pe raza acestui oraș un moped, fără a poseda permis de conducere.

Ionel J., de 36 de ani, a fost depistat de poliţiştii Biroului Rutier în timp ce a condus, sub influenţa băuturilor alcoolice, un autoturism pe Calea Aurel Vlaicu din municipiu. Polițiștii au stability că bărbatul avea o concentraţie alcoolică de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conform procedurii, în cauză s-a dispus recoltarea probelor biologice pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei.

Pe numele celor în cauză au fost întocmite dosare de cercetare penală sub aspectul săvârşirii de infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare