Astra Vagoane Călători a trimis oferte în Turkmenistan si Irak

Publicat de actualitati-arad in 02 Feb, 2013 | Parerea ta

2-astraConducerea Astra Vagoane Călători Arad a transmis oferte pentru vagoane de călători, garnituri de tramvai şi automotoare pe pieţe precum Turkmenistan si Irak.

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, s-a întâlnit cu preşedintele Astra Vagoane Călători Arad, Valer Blidar, pentru o evaluare a rezultatelor acţiunilor de promovare a exportului de vagoane, tramvaie şi componente, precum şi a proiectelor de cooperare în producţie, acţiuni susţinute de către Ministerul Economiei prin reţeaua de reprezentare externă.

Conform unui comunicat de presă remis de Ministerul Economiei, discuţiile s-au concentrat asupra acţiunilor concretizate în contracte de export, dar şi asupra perspectivelor de promovare pe piaţa internaţională a exporturilor industriei de material rulant.

„Ţările cu economii emergente din America Latina – Argentina, Columbia, Chile, care au anunţat pentru următorii 10 ani programe de investiţii în modernizarea şi dezvoltarea infrastructurii feroviare, constituie pieţe ţintă pentru promovarea produselor industriei de material rulant. În acest context, Ministerul Economiei şi-a reiterat sprijinul de a facilita, prin reţeaua de reprezentare externă, contactele producătorilor români cu firme şi autorităţi locale pentru prezentarea ofertelor operatorilor români de material rulant şi echipamente feroviare şi de a comunica oportunităţile de afaceri, anunţurile de licitaţii, cererile de ofertă“’, se menţionează în comunicatul Ministerului Economiei.

În urma câştigării licitaţiei organizate în Brazilia, compania Astra Vagoane Călători Arad urmează să livreze un prim lot de vagoane de călători în valoare de peste 100 milioane dolari. Cererea pe piaţa braziliană de vagoane de călători, tramvaie, vagoane de marfă este estimată la circa 12 miliarde dolari pentru următorii 10 ani.

„Preşedintele Astra Vagoane Călători a solicitat instituţiei sprijin pentru rezolvarea problemelor cu care se confruntă producătorii din industria de material rulant, prin stabilirea unor măsuri pentru reducerea arieratelor, facilitarea creditării pentru producţia de export, simplificarea sistemului de emitere a garanţiilor bancare pentru participarea la licitaţii internaţionale, care să permită o creştere a competitivităţii pe pieţele internaţionale“, se mai menționează în comunicatul de presă al Ministerului Economiei.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Economic

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare