Ziarul electronic al arădenilor

Astra Rail a fuzionat de grupul american Greenbrier

astraGrupul american Greenbrier și compania Astra Rail care deține cunoscuta fabrică de vagoane marfă de la Arad au anunțat o fuziune în urma căreia va rezulta o companie numită Greenbrier-Astra Rail.

Americanii vor avea 75% din acțiuni în noua companie și vor plati 60 milioane euro, arată un comunicat publicat pe Nasdaq.

Astra Vagoane are afaceri anuale de peste 100 milioane euro și aproximativ 2.500 de angajați. Marele “of” al companiei este că nu a avut comenzi din România, ci doar din afara țării.

Noua companie va produce vagoane pentru transportul de marfă, va avea și o divizie de inginerie și va face și reparații.

Operațiunile Greenbrier (cu sediul european la Swidnica – Polonia) vor fi combinate cu cele ale Astra Rail (din Arad și din Germania).

La Greenbrier-Astra Rail americanii vor avea 75% din acțiuni, iar pentru asta vor plăti către Astra Rail 30 milioane euro după încheierea tranzacției și alte 30 milioane euro la 12 luni din acel moment. Președintele Astra Rail, Thomas Mannswill, va deține 25% din noua companie.

Sediul Greenbrier-Astra Rail va fi în Olanda, iar operațiunile principale vor fi în Polonia și România. Noua companie va avea 4.000 de angajați și șase unități de producție și reparații.

Astra Vagoane a exportat către mai multe destinații, inclusiv Brazilia.

sursa: HotNews

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *