Arteziana de pe Mureș, blocată în instanță

Publicat de actualitati-arad in 04 Jun, 2013 | 1 Commentariu

fantana1-300x176Acțiunea în instanță a Prefecturii Arad, împotriva amenajării pe râul Mureș a unei fântâni arteziene, a fost admisă de Tribunalul Arad.

Într-o informare a Prefecturii Arad, remisă marți, se menționează că „Tribunalul Arad, Secţia Contencios Administrativ şi Fiscal, a admis, astăzi, acţiunea în contencios administrativ formulată de Prefectul Judeţul Arad împotriva Hotărârii nr. 1 din 22.01.2013, adoptată de Consiliul Local Municipal Arad, privind Aprobarea Studiului de Fezabilitate «Amenajare fântână arteziană pe râul Mureş“.

Sentinţa Tribunalului Arad nu este definitivă, ea putând fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Timişoara.

„După cum am spus şi în momentul când am formulat acţiunea în contencios, hotărârea a fost atacată din cauza unor aspecte nelegale din conţinutul ei, nu din punctul de vedere al oportunităţii. Ne vom susţine punctul de vedere şi la recurs, dacă acesta va fi declarat  de reprezentanţii Primăriei Municipiului Arad”, a declarat Cosmin Pribac, prefectul judeţului Arad.

În luna februarie, Prefectura Arad a anunțat că hotărârea Consiliului Local Municipal privind studiul de fezabilitate pentru amplasarea unei fântâni arteziene pe râul Mureș, în zona Ștrandului Neptun, nu este legală.

Ca urmare, Prefectura a anunțat că a transmis Primăriei municipiului Arad o sesizare cu privire la nelegalitatea hotărârii.

În replică, Primăria a răspuns că preocuparea prefectului este „de a inventa pretexte împotriva unor decizii ale Consiliului Local Municipal Arad“.

CITITI SI:

Arteziana de pe Mureș, declarată ilegală

Cum va arăta fântâna arteziană de pe Mureș

Share Button

comentarii

1 comment

  1. Mika says:

    Daca propuneau un port pentru submarine cu iesire directa la Marea Neagra, era un proiect mai “realist”. Trebuie sa fi mai mult decât incompetent sa propui asemenea aiureli (fântâna) atunci când exista sute de alte prioritati. In plus, s-au gândit acei incompeteni si la costurile de întretinere pe urmatorii zeci de ani?! Si, s-a analizat cine profita baneste de acest proiect?!

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare