Ziarul electronic al arădenilor

A(R)picultura 2016. Ce miere puteți cumpăra la târgul apicol

arpicultura 2016GALERIE FOTO Cea de-a doua ediție a târgului apicol „A(R)picultura“ s-a deschis, sâmbătă, la Expo Arad, printre produsele oferite vizitatorilor fiind mierea-mărțișor, mierea de mană, polifloră, de salcâm, pentru imunitate, dar şi produse din miere pentru copii.

La ediția din acest an a târgului de la Arad participă apicultori și producători de articole pentru acest sector din mai multe județe.

Evenimentul, care se va încheia duminică, este structurat pe două secțiuni. O secțiune este destinată pentru apicultori, producători și comercianți de produse destinate apiculturii, utilaje apicole, faguri artificiali, unelte, echipamente, stupi și accesorii, hrană și biostimulatori pentru albine, medicamente etc.

Cea de a doua secțiune este pentru publicul larg, care poate găsi la standuri diverse produse apicole, precum miere, polen, propolis, ceară, suplimente alimentare pe bază de miere, produse apiterapeutice, produse cosmetice etc.

Unul dintre apicultori a expus combinații de miere pentru afecțiuni ale ficatului, stomacului, dar şi pentru imunitate sau osteoporoză.

„Au fost mai mulţi cumpărători care ne-au mai văzut la alte târguri şi au venit să cumpere miere. Avem mai multe sortimente de miere, şi pentru copii şi pentru adulţi. Mierea de mană este cea mai valoroasă din punct de vedere al mineralelor şi vitaminelor, mierea de salcâm este recomandată pentru copii, având cel mai fin gust. De asemenea, avem miere polifloră de munte, din fânaţă alpină, zmeură, în special. În loc de bomboane, recomandăm mamelor să dea copiilor fagure, pe care l-am preparat cu ceară naturală. Propolisul este recomandat în răceli în locul antibioticelor. Mai oferim combinaţii, miere polifloră, polen şi propolis, recomandată pentru ficat, stomac dar şi pentru imunitate. Combinaţia polen, propolis şi miere de rapiţă este recomandată pentru osteoporoză”, a spus Victoria Cimil, apicultor din Buteni.

Victoria Cimil a mai prezentat la târg și alte sortimente de miere, cum ar fi mierea de mană, mierea ecologică din Munţii Retezat, dar şi miere cu cimbrişor, păducel şi salcâm din zona arădeană Rădeşti.

Un alt apicultor, din judeţul Hunedoara, s-a prezentat la târg cu miere-mărţişor, care poate fi oferită doamnelor şi domnişoarelor la 1 Martie.

„Avem miere-mărţişoare, respectiv sticluţe cu miere şi fructe sau seminţe, legate cu şnur de mărţişor. Pentru copii am preparat bomboane cu miere şi susan şi ciocolată îndulcită cu miere. De asemenea, recomandăm mierea cu cătină şi propolis de la munte, mierea de salcâm, mierea de brad din munţii Orăştiei, mierea cu ghimbir, pentru imunitate şi cure de slăbire”, a spus producătorul din Hunedoara, care a mai expus amestecuri din miere cu fructe de pădure şi diferite mixuri de seminţe.

Alţi apicultori prezenţi la târg au comercializat produse din miere cu diverse proprietăți benefice pentru sănătate.

Astfel, au putut fi cumpărate borcane cu miere, polen, cruşin şi seminţe de in, cu efect laxativ, borcane cu miere, ghimbir, tinctură de propolis, mugur de brad şi lăptişor de matcă, cu efect imunostimultor şi adjuvant în tratamentul răcelilor.

De asemenea, la târg au mai fost expuse borcane cu miere cu migdale şi nuci, miere cu smochine şi miere și fructe confiate.

Totodată, au fost prezentate produse cosmetice pe bază de lăptişor de matcă, ceară de albine, propolis, miere şi polen.

Târgul „A(R)picultura“, care va fi deschis până duminică, la ora 16.00, este organizat de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Arad, în colaborare cu Asociația Crescătorilor de Albine din România, filiala Arad, și cu sprijinul Asociației Fermelor Apicole de Producție și Reproducție din România.

text&foto: actualitati-arad.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.