Ziarul electronic al arădenilor

Aroma de vanilie provine de la păstaia în care se găsesc semințele.

vanilieVanilia este o plantă tropicală cățărătoare, cu tulpina lungă, verde și cărnoasă, din care dau lăstari ce înconjoară copacii, iar când este cultivată pe suprafețe întinse pentru lăstarii săi agățători trebuie montați stâlpi și copaci de sprijin.

Păstăilor de vanilie le trebuie cam nouă luni pentru a se maturiza și sunt recoltate când vârfurile încep să se îngălbenească.

Astfel, păstăile sunt mai întâi împachetate și supuse la temperaturi înalte, pentru a stopa procesul de fermentație. Apoi urmează un proces de uscare la soare ziua și umezire noaptea, alternativ, timp de câteva zile. La acest moment păstăile sunt închise la culoare, uleioase și maleabile. Extractul natural de vanilie trebuie să conțină doar două ingrediente: pastai de vanilie și alcool.

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.