Ziarul electronic al arădenilor

Argint pentru echipa de fete 18 ani a Clubului Vados la Naționale

Zilele trecute s-au încheiat la București Campionatele Naționale de șah pe echipe de copii și juniori.

Aradul a fost reprezentat de clubul Vados care a participat cu două echipe. Echipa de fete a obținut medaliile de argint la șah rapid categoria 18 ani, deși a avut în componență două jucătoare de 16 ani (Bianca Crăciun și Marina Andreș) și una de 14 ani (Lorena Guiu).

Performera echipei la șah clasic a fost Marina Andreș care a obținut locul 1 la masa 3 și Bianca Crăciun cu locul 2 pe masa 2 la șah rapid. Echipa de băieți 12 ani a ratat de puțin podiumul și a terminat pe poziția a 4-a la șah rapid in formula: Alex Balaban, Rareș Pragai și Cristian Oltean.

S-au remarcat Cristi Oltean, medalie de argint la masa 3 la șah rapid și Rareș Pragai, locul 3 la masa 2 la șah rapid. Toți vor participa peste câteva zile la Festivalul Internațional de Șah Arad unde așteptăm să confirme forma bună arătată la București

Filip Magold – locul 3 la Naționalele Ungariei

Filip Magold, una din speranțele șahului arădean (8 ani și jumătate), legitimat la clubul de șah Vados, a reușit să repete performanța obținută la naționalele individuale din România din luna februarie – bronz la categoria 10 ani cu o nouă medalie de bronz, de data aceasta la puternicele Campionate Naționale ale Ungariei. In aceeași competiție, Victor Magold a terminat pe locul 5 la grupa de vîrstă 14 ani.

Filip va participa peste câteva zile la festivalul șahist arădean în turneul amatorilor, unde, deși are doar 8 ani, este unul din favoriți iar Victor se va lua la trântă cu adversarii din openul principal unde suntem siguri că va confirma progresul pe care îl înrgistrează în ultimul an.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Clubul Vados. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.