Ardei umpluţi cu ciuperci

Publicat de actualitati-arad in 07 Apr, 2016 | Parerea ta

Ingrediente:

8-9 ardei graşi mai mari

Pentru umplutură:

o ceapă

un morcov

un ardei

500 g ciuperci

200 g orez

o legătură mărar

3-4 linguri ulei

700 ml suc de roşii

sare, piper măcinat

Mod de preparare:

Se curăţă şi se taie ceapa, ardeiul şi morcovul, apoi se pun la călit în ulei încins amestecând din când în când.

Ciupercile se spală bine şi se taie cubuleţe, apoi se pun şi ele la călit 10 minute împreună cu celelalte legume. La sfârşit se adaugă şi orezul, se amestecă bine şi se condimentează. Se ia de pe foc se mai adaugă mărarul tocat şi 3-4 linguri suc de roşii.

Ardeii graşi se spală, li se scoate miezul şi seminţele, apoi se umplu cu compoziţia de ciuperci şi orez. Se aşează într-o cratiţă încăpătoare peste ei turnând restul sosului de roşii şi apa caldă până se acoperă ardeii. Se fierb 30 de minute, se lasă apoi acoperiţi încă 30 de minute. Se pot servi calzi sau reci cu smântână sau iaurt, cum preferă fiecare.

sursa: bucataras.ro

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20
apiland.ro
armonianaturii.ro/

Mai multe din Reteta zilei

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare