Aradul va participa la „Open Doors Day“

Publicat de actualitati-arad in 04 May, 2014 | Parerea ta

Information desk, Committee of the RegionsMunicipiul Arad va participa la „Open Doors Day – Ziua porţilor deschise la instituţiile europene din Bruxelles”, eveniment care va avea loc la data de 17 mai, în clădirea „Jacques Delors“ a Comitetului Regiunilor (CoR).

Din România, alături de municipiul Arad, la acest eveniment european şi-au anunţat prezenţa Regiunea Nord-Est şi judeţele Dâmboviţa şi Harghita, Aradul fiind singurul municipiu din țară care va avea stand de prezentare la acest eveniment.

„Am decis să participăm cu un stand la acest eveniment european de la Bruxelles, completând astfel etapele pe care le-am gândit în lupta pornită pentru cucerirea titlului de Capitală Culturală Europeană în anul 2021. Aradul trebuie să fie văzut şi cunoscut, iar o astfel de şansă nu trebuie ratată. Începând din acest an, orașul nostru își va intensifica participările la târgurile internaționale, fie că vorbim de Bruxelles, Berlin, Praga sau Viena”, a spus Gheorghe Falcă, primarul municipiului Arad.

Manifestarea de la Bruxelles, care este adresată publicului larg, dar şi celor implicaţi în dinamica europeană, este organizată cu prilejul celebrării a 20 de ani de activitate a Comitetului Regiunilor şi include „Festivalul regiunilor şi oraşelor europene”, care va reuni standuri de prezentare şi promovare.

La acest eveniment, 36 de comunităţi locale – oraşe, provincii, regiuni – vor vor prezenta vizitatorilor resursele şi tradiţiile lor.

La standuri vor fi oferite produse specifice zonelor reprezentate, participanţii având posibilitatea de a se promova şi cu ajutorul pliantelor, filmelor documentare etc.

La standul arădean vor fi expuse produse tradiţionale româneşti, cu specific din local – țuică, vin, brânză, cozonac, salam de Nădlac.

Totodată, vor fi prezentate broşuri de promovare a Aradului, cu mențiunea că orașul este candidat la titlul de Capitală Culturală Europeană în anul 2021, dar și un film de prezentare a municipiului.

La standul Aradului va fi organizat și un spaţiu de joacă pentru copii și un mini-studio foto. Astfel, vizitatorii vor fi invitaţi să devină actori ai unei poveşti din Arad, cu ajutorul tehnicii digitale, turiștii urmând să fie proiectați în Arad şi devenind vizitatori virtuali pe străzile municipiului.

Mini-studioul a fost deja amplasat, în zilele următoare urmând să aibă loc ultimele probe.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare