Ziarul electronic al arădenilor

Aradul va participa la „Open Doors Day“

bruxellesArad va participa, în luna mai, alături de alte 40 de orașe şi regiuni, la „Open Doors Day – Ziua porţilor deschise la instituţiile europene din Bruxelles”, fiind cea de a doua prezenţă la acest eveniment, după participarea din 2014.

Prezenţa Aradului la evenimentul de la Bruxelles, care va avea loc la data de 9 mai, în clădirea „Jacques Delors“ a Comitetului Regiunilor (CoR), are ca scop promovarea oraşului, atât din punct de vedere turistic, cât şi cultural.

Centrul Municipal de Cultură şi Asociaţia „Arad Capitală Culturală Europeană 2021“ vor prezenta produse tradiţionale din județ, dar şi informaţii despre Arad.

Totodată, la standul Aradului va rula filmul „Arad. Jurnalul meu virtual”, istoria unei zile din viața orașului, percepută atât din punct de vedere turistic, cât și emoțional, de o tânără regizoare care a copilărit în Arad.

„Cei care se vor opri la standul Aradului vor putea vedea, pe trei plasme, filmul despre Arad al regizoarei Carmen Lidia Vidu, fotografii din oraş şi texte scurte despre municipiul nostru. Regizorul Carmen Lidia Vidu va tapeta la faţa locului un perete cu imagini din Arad pentru a da şi mai multă culoare standului. Mai mult, pentru că la prima participare arădeană la acest eveniment produsele culinare din judeţ au avut un succes neaşteptat, standul Aradului fiind unul dintre cele mai vizitate, şi pe 9 mai 2015 cei care se vor opri la stand vor putea degusta din mai multe sortimente de țuică, miere, gem şi pâine de Pecica“, a precizat Ramona Crețu, director adjunct al Centrului Municipal de Cultură Arad.

Filmul care va fi prezentat în 9 mai a fost realizat cu filmări făcute în mai multe locaţii din Arad.

„În cele aproximativ 10 de minute, filmul prezintă, dincolo de povestea regizoarei, clădiri reprezentantive din Arad, cum ar fi Palatul Administrativ, Palatul Cultural şi Teatrul Clasic «Ioan Slavici», dar şi multe dintre obiceiurile păstrate de arădeni, care i-au rămas în minte regizoarei – călătoria cu tramvaiul, jocul de şah şi remi din Parcul Eminescu, cumpărăturile la Piaţa Obor, Ştrandul „Neptun“, plimbarea cu barca pe Mureș – în forma lor pură, fără a fi «trunchiate» sau «machiate». Cei care se vor opri la standul Aradului vor vedea, ca atare, un film provocator, mai puţin convenţional, despre un oraş real pe care îl poţi regăsi chiar aşa cum a fost filmat, cu condiţia să iei decizia de a-l vizita“, a mai menționat Ramona Crețu.

Evenimentul, programat a avea loc pe durata întregii zile de 9 mai, în clădirea Jacques Delors a Comitetului Regiunilor (CoR), oferă Aradului şi celorlalte municipii şi regiuni care şi-au anunţat participarea, şansa de a se prezenta, prin intermediul standurilor de prezentare şi promovare, de a veni cu produse specifice zonelor reprezentate, pliante, filme, documentare sau alte modalităţi ingenioase de a se face cunoscuţi.

„Suntem şi de această dată pregătiţi pentru a ne prezenta oferta şi pentru a-i convinge, încă o dată pe vizitatori, că Aradul merită vizitat, că merită să devină Capitală Europeană a Culturii în anul 2021. Nu trebuie să ratăm nicio astfel de ocazie, de o asemenea amploare, pentru a face Aradul văzut şi cunoscut. Organizatorii mizează pe prezenţa a peste 2.000 de vizitatori iar această ocazie vine ca o mănuşă intenţiilor noastre de a ne face cât mai vizibili cu putinţă“, a declarat Ramona Crețu.

Manifestarea de la Bruxelles este adresată publicului larg, dar şi celor implicaţi în dinamica europeană, fiind în acest an un motiv de a sărbători, alături de alte municipii şi regiuni, Ziua Europei şi o ocazie de a afla mai multe despre Europa.

Organizatorii le-au pregătit celor care vor trece porţile clădirii Jacques Delors o serie de evenimente gândite de animatori profesionişti, vizitatorii fiind invitaţi să se costumeze pentru o călătorie în spaţiu şi timp cu ajutorul costumelor Magic Land.

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *