Aradul va fi promovat în Parlamentul European

Publicat de actualitati-arad in 27 Feb, 2013 | Parerea ta

parlPrima acțiune publică de amploare destinată promovării candidaturii Aradului pentru titlul de Capitală Culturală Europeană în anul 2021 se va desfășura, săptămâna viitoare, la Bruxelles, în Parlamentul European.

Evenimentul intitulat „Arad, cetate europeană a diversităţii culturale”, ai cărui inițiatori sunt primarul Aradului, Gheorghe Falcă, și europarlamentarul Iosif Matula, va fi organizat marți. La această manifestare vor fi prezenți europarlamentari și membri ai Comitetului Regiunilor, dar şi reprezentanţi ai instituţiilor de cultură europene.

Manifestarea din Parlamentul European va cuprinde o expoziţie de picturi şi fotografii, având ca generic „Aradul cultural – expresie a coexistenţei interetnice”. O parte dintre picturi poartă semnătura artistului plastic arădean Mihai Takacs şi reprezintă peisaje din diverse zone ale Aradului, precum Piaţa Revoluţiei, Piaţa „Avram Iancu“, strada Meţianu, zona Teatrului Clasic „Ioan Slavici”.

De asemenea, la Bruxelles vor fi prezentate două filme. Este vorba de un film de prezentare a istoriei şi culturii Aradului, în contextul european şi de un film documentar, despre tradiţiile, viața şi cultura numeroaselor etnii care au convieţuit armonios şi şi-au pus amprenta pe istoria și pe prezentul Aradului, asigurând oraşului un caracter multietnic şi multicultural.

Tot în cadrul evenimentului din Parlamentul European va avea loc şi o degustare de produse gastronomice tradiţionale şi vinuri din Podgoria Aradului.

„Prin acest eveniment, la Bruxelles dorim să ne facem cunoscuți în faţa Europei ilustrând tradițiile și valorile Aradului, aflate în esența spiritului european. Un mesaj important de începere a acestei competiţii vrem să-l dăm de la Bruxelles“, a afirmat, recent, Gheorghe Falcă, primarul Aradului.

La manifestarea din Parlamentul European este așteptat să participe și ambasadorul României la Bruxelles, ES Ştefan Tinca.

Municipiul Arad va candida pentru titlul de Capitală Culturală Europeană în anul 2021, alături de un oraș din Grecia, municipalitatea anunțând că se bazează pe mai multe argumente, printre care multiculturalitatea și multietnicitatea.

Primarul Falcă a anunțat că pentru această competiţie vor fi alocați bani în bugetul local pentru firma de consultanţă care va finaliza proiectul care trebuie depus în vederea obținerii titlului de Capitală Culturală Europeană în 2021.

Pentru obținerea titlului de Capitală Culturală Europeană în 2021 și-au mai anunțat intenția de a candida orașele Timișoara, Iași, Cluj Napoca și Brașov.

CITITI SI:

Aradul vrea să fie Capitală Culturală Europeană în 2021

Cum poate fi Aradul Capitală Culturală Europeană în 2021

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare