Aradul va colabora cu oraşul italian Castrovillari

Publicat de actualitati-arad in 18 Nov, 2013 | Parerea ta

Castrovillari tourism destinationsMunicipiul Arad va încheia o înţelegere de colaborare cu oraşul italian Castrovillari, în cadrul căreia sunt avute în vedere schimburi de experienţă în diverse domenii, dar şi atragerea de fonduri europene.

În proiectul de hotărâre privind aprobarea intenţiei de încheiere a unei înţelegeri de colaborare între municipiul Arad şi oraşul Castrovillari se menționează că municipalitatea arădeană intenționează să dezvolte noi relaţii de colaborare cu alte oraşe ale statelor membre ale Uniunii Europene, „în vederea creşterii gradului de absorbţie de fonduri ale Uniunii Europene acordate pentru finanţarea proiectelor de interes comun, depuse în parteneriat de către autorităţi sau instituţii aparţinând diferitelor state membre ale UE“.

În același document se mai menționează posibilitatea colaborării celor două oraşe pentru depunerea de proiecte de finanţare în parteneriat, în vederea atragerii de fonduri ale Uniunii Europene, prin intermediul programelor destinate finanţării organizării unor acţiuni de colaborare între oraşele înfrăţite sau a altor programe de finanţare ale unor obiective de interes comun.

Un alt aspect menționat în proiectul de hotărâre este importanţa dezvoltării şi diversificării relaţiilor internaţionale ale municipiului Arad, în contextul depunerii candidaturii pentru obţinerea titlului de Capitală Europeană a Culturii în anul 2021.

Domenico Lo Polito, primarul oraşului Castrovillari, a fost anul acesta la Arad, iar în cursul vizitei a discutat cu autoritățile locale despre stabilirea şi dezvoltarea unor relaţii de colaborare cu Aradul, în domenii de interes comun (cultural, economic, artistic, ştiinţific, educativ, sportiv, social).

Castrovillari se află în provincia Cosenza, în regiunea Calabria din sudul Italiei, iar în 2010 avea o populaţie de 22.586 de locuitori.

Numele provine din latina medievală (castrul villarum), care înseamnă „cetatea de vile“. Orașul are unul dintre cele mai mari parcuri naturale din Europa.

Municipiul Arad derulează colaborări, în baza unor înţelegeri de colaborare, cu oraşele Kirklees (Anglia), Ditzingen, Wurzburg (Germania), Trencin (Slovacia), Tatabanya şi Mezohegyes (Ungaria).

Proiectul de hotărâre privind aprobarea intenţiei de încheiere a unei înţelegeri de colaborare între municipiul Arad şi oraşul Castrovillari va fi supus votului în şedinţa Consiliului Local Municipal de marţi.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare