Ziarul electronic al arădenilor

Aradul s-a prezentat în Parlamentul European LIVE TEXT&FOTO

Picture1 009În Parlamentul European a început, marţi, la ora 18.00 (19.00 ora României) prima acţiune publică de amploare destinată promovării candidaturii Aradului pentru titlul de Capitală Culturală Europeană în anul 2021.

LIVE TEXT

„Arad, cetate europeană a diversităţii culturale” este un eveniment la care sunt prezenți europarlamentari și membri ai Comitetului Regiunilor, dar şi reprezentanţi ai instituţiilor de cultură europene.

Printre europarlamentarii români prezenţi sunt Theodor Stolojan şi Cristian Preda. De asemenea, este present senatorul Mihai Răzvan Ungureanu.

 – Gheorghe Falcă, primarul Aradului: „Aradul este un loc pe care îl putem numi european. Prezenţa noastră, astăzi, în inima Europei reprezintă un nou demers pentru consolidarea poziţiei oraşului în marea familie europeană. Acum, Aradul reprezintă o Europă în miniatură cu o prezenţă etnică complexă, care merită să fie caracterizată cu motto-ul unitate în diversitate. Mă simt mândru de Arad şi cred că prin tot ceea ce facem arădenii se simt mult mai europeni”.

– La evenimentul de promovare este prezentă şi o delegaţie din localitatea belgiaăn Heist op den Berg, înfrăţită cu Aradul, din noiembrie 2011.

– Reprezentanţii etniilor din Arad, îmbrăcaţi în costume populare tradiţionale sârbeşti, bulgăreşti, slovace, nemţeşti, maghiare, rrome şi au adresat participanţilor la eveniment câte un salut în limba minorităţii pe care o reprezintă. Tot în limba minorităţii pe care o reprezintă, reprezentanţii etniilor i-au invitat pe oaspeţi să servească produse tradiţionale.

– Printre cei care au vorbit s-au aflat şi ES Ştefan Tinca, ambasadorul României în Belgia, şi Marius Lazurcă, ambasadorul României în Republica Moldova.

– După discursurile oficiale, invitaţii au fost serviţi cu produse tradiţionale din Arad, dar şi cu preparate speciale, printre care sărmăluţe cu mămăliguţă, ţuică, brânzeturi, vinuri din Podgoria Aradului.

– Europarlamentarul Iosif Matula a spus că, imediat după ce au vizionat filmul general de prezentare a Aradului, câţiva europarlamentari i-au solicitat mai multe informaţii despre oraş, atât în ceea ce priveşte atracţiile turistice, cât şi despre cultură, istorie.

– Şi europarlamentarul Cristian Preda a spus că a primit solicitări de la colegii săi de a oferi mai multe informaţii despre oraşul Arad.

– Sute de persoane au fost prezente la evenimentul de promovarea a municipiului Arad în Parlamentul European.

AICI FOTO DE LA EVENIMENT

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.