Aradul s-a promovat la Bruxelles

Publicat de actualitati-arad in 17 May, 2014 | Parerea ta

bruxellesMunicipiul Arad a participat, sâmbătă, la „Open Doors Day – Ziua porţilor deschise la instituţiile europene din Bruxelles”, aceasta fiind o nouă etapă în perspectiva obținerii de către Arad a titlului de Capitală Culturală Europeană în anul 2021.

Manifestarea, care a fost adresată publicului larg, a vizat celebrarea a 20 de ani de activitate a Comitetului Regiunilor şi a inclus Festivalul regiunilor şi oraşelor europene, care a reunit standuri de prezentare şi promovare amenajate de 36 de comunităţi locale din Uniunea Europeană.

Evenimentul s-a desfășurat în clădirea „Jacques Delors“ a Comitetului Regiunilor (CoR), iar Aradul s-a prezentat cu un stand la care au fost expuse broşuri informative, dar şi produse culinare tradiţionale, oferindu-le vizitatorilor ocazia să guste din acestea.

Printre produsele tradiționale prezentate la Bruxelles au fost salamul de Nădlac, țuică, brânză, cozonac, pită de Pecica. „Pâinea are un gust care îmi aduce aminte de copilărie, de casa bunicilor. Şi brânza are o aromă specială, e greu să găseşti aşa ceva în magazine”, a spus un localnic din Bruxelles, care a vizitat standul Aradului.

La acest festival, delegaţia Aradului a promovat, pentru a doua oară, candidatura oraşului pentru titlul de Capitală Culturală Europeană în anul 2021. Cu această ocazie, mesajul „Arad 2021 – Candidate city of european capitale of culture“ a fost inscripționat pe materialele promoționale prezentate de delegația arădeană.

„E încă un prilej pentru a ne face cunoscuți în Europa și pentru a le arăta  vizitatorilor cât de frumos este orașul nostru și ce ofertă bogată avem. O astfel de șansă nu trebuia ratată și mă bucur că am știut să profităm din plin de ocazia oferită de Comitetul Regiunilor la aniversarea de 20 de ani“, a spus europarlamentarul arădean Iosif Matula, prezent la eveniment.

Cei care au vizitat standul Aradului au fost să provocați să se transpună în personaje din viața cotidiană a orașului – taximetriști, scriitori, bicicliști, actori sau turiști.

„Standul a avut un mini-studio foto, în care vizitatorii au fost invitaţi să se fotografieze în diverse ipostaze. Cu ajutorul tehnicii digitale, turiştii au fost proiectaţi pe străzile Aradului. Ne-am pregătit să-i convingem pe cei prezenți că merită să viziteze orașul nostru și i-am invitat să facă o călătorie virtuală prin oraș, pentru a vedea cât de ofertant este municipiul nostru. Astfel, pot păstra o amintire mai concretă a vizitei virtuale în oraşul nostru”, a spus Cătălin Lazurcă, consilier local, preşedintele Comisiei a Consiliului Local Municipal Arad.

Standul oraşului Arad a avut şi un spaţiu de joacă pentru copii, unde aceştia au putut beneficia gratuit şi de picturi pe faţă.

La evenimentul de Bruxelles, România a fost reprezentată de regiunea Nord-Est, judeţele Dâmboviţa şi Harghita, precum şi de municipiul Arad.

Oraşul Arad şi-a promovat pentru a doua oară la Bruxelles candidatura pentru titlul de Capitală Culturală Europeană. În 5 martie 2013, Aradul a organizat o primă prezentare în Parlamentul European, în prezenţa a sute de persoane, între care europarlamentari şi membri ai Comitetului Regiunilor.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare