Aradul reprezentat în proiectul „Orașe Europene Tinere, Accesibile și Sustenabile”

Publicat de actualitati-arad in 22 Oct, 2015 | Parerea ta

IMG_6641Ambasadorul României în Belgia, Excelența Sa Ștefan Tinca, a fost prezent alături de delegația Municipiului Arad la prima întâlnire a proiectului “European Accessible Sustainable Young Towns” („Orașe Europene Tinere, Accesibile și Sustenabile” – acronim EASY TOWNS) care a avut loc în această săptămână în orașul Heist-op-den-Berg din Belgia, oraș înfrățit cu Aradul.

Municipiul Arad participă la acest proiect la inițiativa altui oraș înfrățit, Vicenza din Italia.

Orașele înfrățite susțin candidatura Aradului la titlul de Capitală Europeană a Culturii 2021.

Proiectul Easy Towns este finanțat de Comisia Europeană prin Programul Europa pentru cetățeni 2014 – 2020, Acțiunea 2.2 Rețele de orașe. Obiectivul principal al proiectului este sporirea capacității administrațiilor locale în abordarea unor probleme specifice ale comunităților europene legate de multiculturalism și integrare, printr-o mai bună înțelegere a nevoilor cetățenilor și o implicare mai activă a societății civile în implementarea soluțiilor propuse.

La prima întâlnire a partenerilor de proiect au participat reprezentanți ai administrațiilor locale și ai ONG-urilor, din delegația Aradului făcând parte Asociația ASPIS, care activează în domeniul integrării persoanelor cu nevoi speciale.

În contextul actual al crizei refugiatilor, o temă importantă a întâlnirii a fost modul în care diversele tari europene se confrunta cu aceasta problemă.

Municipiul Arad participă în acest proiect alături de orașe din Italia, Germania, Belgia, Slovenia, Polonia, Spania, Marea Britanie, Malta și Croația.

Proiectul Easy Towns se defășoară timp de 2 ani.

Bugetul total pentru cei unsprezece parteneri de proiect este de 145.000 euro, finanțare nerambursabilă 100%. Pentru Municipiul Arad, bugetul alocat este de 8.850 euro.

Municipiul Arad va avea o contribuție proprie de 20.000 lei, reprezentând cheltuielile neeligibile ale proiectului.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Primăria Municipiului Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Comunicate de presa

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare