Aradul, invitat la Festivalul Cârnaţului de la Békéscsaba

Publicat de actualitati-arad in 12 Oct, 2015 | Parerea ta

DSC_3674În perioada 22-25 octombrie 2015 va fi organizată la Békéscsaba cea de-a XIX-a ediţie a festivalului gastronomic şi de divertisment, Festivalul Cârnaţului.

Festivalul este considerat atât pe plan naţional, cât si internaţional ca fiind unul dintre cele mai importante puncte de atracţie turistică, oferind programe diversificate, expoziţii de profil şi alte manifestări conexe: târg de vinuri, târg de artizanat, tăierea porcului, concurs de cârnaţ uscat, concurs de preparare carnaţi, concurs de murături, concurs de aranjare masă festivă.

Acest festival a ajuns să fie unul dintre cele mai cunoscute manifestări gastro-culturale din Ungaria şi Europa Centrală şi de Est dispunând de cea mai mare forţă de atracţie turistică începând din anul 1997.

Evenimentul, care anul trecut a adus peste 100.000 de vizitatori, are ca scop central pregătirea de cârnaţi de Békéscsaba, tradiţiile legate de tăierea de porci, sărbătorile comunităţilor maghiare şi slovace.

Festivalul Cârnaţilor de la Békéscsaba are, în fiecare an, un oraş invitat pe durata celor patru zile de sărbătoare a cârnaţului. Oraşul invitat din străinătate anul acesta va fi Aradul.

Vizitatorii vor avea ocazia să cunoască în decursul acestor patru zile istoria oraşului, ospitalitatea locuitorilor, gastronomia, potenţialul cultural şi turistic, şi vor primi şi o gustare tradiţională arădeană.

Festivalul de la Békéscsaba are, în fiecare an, un oraş invitat pe durata celor patru zile de sărbătoare a cârnaţului. Oraşul invitat din străinătate anul acesta va fi Aradul. Vizitatorii vor avea ocazia să cunoască în decursul acestor patru zile istoria oraşului, ospitalitatea locuitorilor, gastronomia, potențialul cultural și turistic şi vor primi şi o gustare specifică zonei noastre.

“Este o onoare pentru noi să participăm la acest festival tradiţional de la Békéscsaba în calitate de oraş invitat. După cum ştim de la tradiţionalul Supermaraton, Békéscsaba este aproape de Arad, sperăm să derulăm cât mai multe proiecte în comun”, a declarat Gheorghe Falcă, primarul municipiului Arad.

Partea de gastronomie a oraşului Aradul va fi dublată de un program cultural la festival, după cum urmează:

22 octombrie    

ora 12.00 – Tăiatul tradiţional al porcului

ora 16.00 – Rapsozii Zărandului – Cortul Mokry

ora 18.00 – Deschiderea oficială a festivalului cu participarea domnului primar Gheorghe Falcă

23 octombrie

ora 15.00 – Mario & The Teachers (concert) – Cortul Mokry

24 octombrie

ora 12.00 – X Style (street dance) – scena în aer liber

ora 13.00 – Club Sportiv Mistral Arad – Secţia de Majorete – scena în aer liber

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Centrul Municipal de Cultură Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Comunicate de presa

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare