Ziarul electronic al arădenilor

Aradul, eliminat din cursa pentru Capitală Culturală Europeană


arad-2021-227x300Ministerul Culturii a anunțat, vineri, lista scurtă a orașelor care vor continua cursa pentru obținerea titlului de Capitală Culturală Europeană în anul 2021, pe care însă nu se găsește Aradul.

Astfel, pe lista scurtă se află orașele București, Cluj Napoca, Timișoara și Baia Mare.

Juriul european va invita oraşele preselectate să-şi revizuiască şi să-şi completeze candidaturile pentru etapa de selecţie, preconizată a se desfăşura în perioada august – septembrie 2016.

În luna octombrie, Ministerul Culturii a acceptat candidaturile a 14 orașe din România la titlul de Capitală Culturală Europeană în 2021.

Cele 14 orașe sunt: Alba Iulia, Arad, Bacău, Baia Mare, Braşov, Brăila, Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Sfântu Gheorghe, Suceava, Timişoara şi Târgu-Mureş.

Programul “Capitală culturală europeană” a fost iniţiat de Consiliul de Miniştri ai Culturii din Uniunea Europeană în 1985, cu scopul de a apropia popoarele Europei şi de a celebra contribuţia oraşelor la dezvoltarea culturii. Până în prezent, peste 40 de oraşe au deţinut acest titlu. În 2007, oraşul Sibiu a deţinut acest titlu, alături de Luxemburg.

Oraşul câştigător din România va împărţi titlul, în 2021, cu un oraş din Grecia, dar şi cu un oraş câştigător din ţările candidate şi la Uniunea Europeană Serbia şi Muntenegru.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.