„Aradul curat” – concurs pentru asociațiile de locatari din municipiu

Publicat de actualitati-arad in 26 May, 2014 | Parerea ta

curatCea de-a IV-a ediţie a concursului „Aradul curat” se va desfăşura, anul acesta, în perioada 16 iunie – 16 iulie, iar asociaţiile de proprietari vor fi premiate pentru îngrijirea spaţiilor verzi.

Înscrierile la concurs se vor putea face în perioada 1-15 iunie, după care asociaţiile de locatari vor trebui să treacă mai multe probe, care vor fi jurizate de o comisie de evaluare-jurizare.

„Organizarea celei de a IV- a ediţii a concursului «Aradul curat», care sprijină asociaţiile de proprietari din condominiile de pe raza municipiului să se preocupe de integritatea şi de buna funcţionare a clădirii, reprezintă un aspect al implicării active şi constante a Primăriei în viaţa comunităţii. Prin proiectul propus se intenţionează susţinerea materială a condominiilor care se remarcă în mod deosebit prin aspectul îngrijit al clădirii şi spaţiilor verzi aferente, prin ordine şi curăţenie contribuind la transformarea Aradului într-un oraş mai curat”, se menționează în expunerea de motive a proiectului privind organizarea acestui concurs.

La concurs se poate înscrie orice asociaţie de proprietari din municipiul Arad, iar cererile se vor depune la Serviciul Relaţii cu Publicul din cadrul Primăriei. Comisia de evaluare-jurizare se va deplasa la condominiile înscrise în concurs, pentru a le evalua în ceea ce priveşte aspectul exterior al clădirii, precum şi în ceea ce priveşte aspectul spaţiilor verzi aferente clădirii.

Comisia va verifica, în principalm starea gazonului, starea solului (dacă este semănat, cu ce este semănat), starea gardului viu, starea arborilor.

De asemenea, va fi punctat şi aspectul zonelor de parcare şi garaje, dar şi amenajarea şi curăţenia zonei de intrare în bloc. Jurizarea va avea loc în perioada 16 iunie – 16 iulie.

Cu ocazia verificărilor în teren, comisia de jurizare va fotografia aspectele relevante şi pozitive, dar şi aspectele negative constatate la blocurile înscrise în concurs.

Regulamentul concursului prevede punctaje de evaluare pentru fiecare din aceste criterii, iar asociaţiile câştigătoare vor fi premiate cu material dendrofloricol, mobilier urban dar şi cu premii în bani pentru efectuarea în continuare de lucrări de înfrumuseţare.

Premierea celor mai buni gospodari va fi facută în cadru festiv, cu ocazia Zilelor Aradului.

La ediţia din 2011 s-au înscris şi au fost premiate 167 asociaţii, la ediţia din 2012 s-au înscris 210 asociaţii şi au fost premiate 206, iar la ediţia a III-a s-au înscris 211 asociaţii şi au fost premiate 150.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Social

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare