Ziarul electronic al arădenilor

Arădenii vor putea practica fitness în parc

Parc-FitnessArădenii, inclusiv cei cu dizabilităţi, vor putea să practice gratuit fitness în Parcul „Europa“, situat pe Malul Mureşului, după ce Primăria municipiului va cumpăra mai multe aparate pentru astfel de exerciții.

Achiziționarea aparatelor pentru practicare fitness-ului în aer liber a fost prevăzută în Bugetul de venituri şi cheltuieli al municipiului Arad pentru anul 2015, la capitolul „Cultură. Recreere şi Religie”. Suma care a fost propusă este de 26.800 lei și reprezintă achiziţia şi montajul aparatelor în Parcul „Europa”.

Suma a fost alocată în buget din excedentul bugetului local din anul 2014.

Pentru amenajarea parcului, Primăria vrea să cumpere aparat de fitness individual pentru întărirea picioarelor (3 bucăţi), aparat de fitness, bicicletă şi stepper (2 buc.), aparat de fitness destinat întăririi muşchilor braţelor, abdomenului şi spatelui (3 bucăţi).

De asemenea, pe lista dotărilor pentru exercițiile de fitness în aer liber din Parcul Europa se mai află trei aparate pentru întărirea musculaturii picioarelor şi taliei, trei fitness-biciclete, trei aparate pentru întărirea musculaturii picioarelor şi trei aparate pentru modelarea taliei.

În acelaşi parc vor fi aparate speciale pentru persoanele cu dizabilităţi. Astfel, vor fi amplasate aparate de fitness tip „coş de baschet” (3 bucăţi), aparate de fitness cu haltere înclinate (3 bucăţi), aparate-bicicletă pentru mâini şi picioare (3 bucăţi) şi aparate tip staţie de tragere (3 bucăţi).

Pe lângă aparatele de fitness, în Parcul „Europa“ vor mai fi amenajate pergole mari şi mici.

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.