Arădenii vor circula cu tramvaie Imperio

Publicat de actualitati-arad in 09 Jun, 2014 | Parerea ta

OLYMPUS DIGITAL CAMERAPrimăria Arad va cumpăra tramvaie Imperio, după ce licitația organizată pentru achiziţia a şase tramvaie noi a fost finalizată, iar câştigătoare a fost desemnată compania Astra Vagoane Călători Arad, care a oferit condiţii mai bune decât compania poloneză concurentă, Pojazdy Szynowe PESA.

Primarul Aradului, Gheorghe Falcă, a precizat, pentru Mediafax, că valoarea contractului va fi dată publicităţii în momentul semnării documentelor.

Licitaţia pentru achiziţia a şase tramvaie noi a fost lansată de Primăria Arad în urmă cu un an, iar la vremea respectivă primarul Falcă anunţa că valoarea celor şase garnituri va fi de cel mult 9,4 milioane de euro, sumă obţinută în urma unui acord de împrumut semnat cu BERD.

Ofertele au fost deschise în 1 iulie 2013, dată la care se estima că semnarea contractului va avea loc până la finalul anului 2013, însă procedurile au fost prelungite în etapele de evaluare a ofertelor tehnice şi a ofertelor financiare.

După deschiderea ofertelor, au avut loc mai multe întâlniri cu ofertanţii, pentru clarificări tehnice, iar rapoartele care au fost redactate au fost avizate de către finanţator, respectiv de către departamentul de achiziţii al Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD).

Imperio, primul tramvai fabricat la Arad, a circulat pentru prima dată pe liniile din municipiu în 25 august 2011, la Zilele Aradului, ocazie cu care arădenii au putut face o scurtă călătorie cu acesta.

Tramvaiul Imperio a fost produs la Fabrica de Tramvaie din cadrul SC Astra Vagoane Călători Arad și este considerat cel mai economic tramvai din lume. Imperio are dotări moderne, podea joasă, sistem electronic de emitere a biletelor, sistem electronic de afişaj a traseului. Noul model de tramvai are 168 sau 240 de locuri, în funcție de numărul de module din care este format.

Imperio este realizat pentru ecartamentul metric și standard și este construit de Astra Vagoane Călători în parteneriat cu Siemens, care furnizează echipamentele de tracțiune și comandă.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare