Arădenii sunt așteptați la Ziua Parcului Natural Lunca Mureşului

Publicat de actualitati-arad in 02 Jun, 2014 | 1 Commentariu

1-2-300x199Cea de-a IV-a ediție a Zilei Parcului Natural Lunca Mureșului va fi sărbătorită, sâmbătă, 7 iunie, la Centrul de Vizitare Ceala, pentru această eveniment fiind pregătite diverse activități recreaționale și educative.

Activitățile se vor desfășura începând cu ora 10.30, până la ora 19.00.

Cei de la Parcul Natural vor organiza această zi, printre altele, excursii călare, atelier de împletit nuiele, tiroliană, atelier de olărit, concurs de bicliclete pentru liceeni (Cupa Liceelor MTB), acrobații pe biciclete, concurs de tir cu arcul, ateliere de orientare turistică, tree climbing (cățărat pe lăzi de bere), teatru de păpuşi (ora 17.30), precum și un recital folk cu rangerul-artist Oliver Goilean (ora 18.30).

De asemenea, va fi organizată „Tura Pădurii Ceala“ pe biciclete, iar pe durata zilei va fi și o expoziție cu vânzare de produse tradiționale.

Ziua Parcului Natural Lunca Mureșului este un eveniment legat de un moment important din viaţa sălbatică din Luncă – „Înflorirea Mureşului”.

„În această perioadă din an, pe râul Mures apar «rusaliile». Aceste insecte, numite efemeride de la viața scurtă pe care o au adulții, sunt cunoscute pentru faptul că traiesc în stadiul de larvă timp de 2-3 ani și doar câteva zile ca adulți. În scurta lor perioadă de viață, aceștia zboară cu zecile de mii la suprafața apei, formând o adevarată perdea cenușie. De aici și expresia «înflorirea Mureșului». După acest moment, adulții zboară în amonte, unde își vor depune ponta pentru a da naștere unei noi generații de «flori». După reproducere, adulții mor. Explozia de viață generată de apariția acestor vietăți, dar și faptul că ele asigură un adevărat festin pentru peștii din râu, ne-a inspirat în alegerea zilei Parcului și a poveștii care să o însoțească“, au spus reprezentanții Parcului Natural Lunca Mureșului.

Share Button

comentarii

1 comment

  1. Am avut si eu ocazia sa particip la acest eveniment si a fost un eveniment spectaculos! Sper ca si anul viitor sa se organizeze.
    O zi buna

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare