Ziarul electronic al arădenilor

Arădenii pot participa gratuit la Smart City Industry Awards 2016

comunicat-presa-11-300x218Camera de Comerț, Industrie și Agricultură a județului Arad anunță arădenii interesați că au posibilitatea să participle gratuit la prima ediție a evenimentului internațional Smart City Industry Awards 2016.

Evenimentul este organizat de Bucharest Business Breakfast împreună cu CCIR – Camera de Comerț și Industrie a României, în data de 12 octombrie 2016.

„Scopul este acela de a recunoaște, premia, promova și susține toate persoanele, instituțiile și companiile care sunt implicate în largul concept de Smart City și care pot influența pozitiv viața cetățenilor. Înscrierea tuturor competitorilor este gratuită urmând ca premiile să fie acordate în urma analizei făcute de membrii juriului ce va avea componență internațională”, se arată într-un comunicat de presă al președintelui CCIA Arad, Gheorghe Seculici.

Orașe, companii, antreprenori și start up-uri, centre de cercetare, universități, organizații publice și private sunt așteptate să își depună candidatura la una din cele 7 categorii ale galei: Development, Governance, Mobility, IT&C, Energy, Water, Waste, Safe City and Citizens.

Avem șansa de a vedea modele de implementarea acestor concept în orașe precum Tokyo, Osaka, Budapesta, Praga direct de la ambasadorii acestor țări. Un număr de patru ambasade au confirmat prezența până în acest moment.

Peste 50% din populația pământului trăiește în orașe. Până în 2050 se estimează că aproape 75% din populația global va trăi într-un oraș.

Presiunea creată pentru susținerea unui număr atât de mare de persoane va fi important în următoarele sectoare: furnizare energie, transport, securitate, hrană, resurse, apă, etc.

Acest lucru înseamnă viziune, eficiență dar mai ales folosirea noilor tehnologii și resurse alături de o dezvoltare echilibrată a infrastructurii.

Acest eveniment va prezenta cele mai bune soluții naționale și internaționale din industria de Smart City.

Evenimentul se va ține la Camera de Comerț și Industrie a României în data de 12 octombrie 2016, ora 18.30, Sala Ghibuțiu.

Speakeri invitați:

Gabriela Firea – Primarul General al Capitalei

Raed Arafat – Ministru Secretar de Stat, Ministerul de Interne

Gabriel Mutu – Primarul Sectorului 6

Reprezentant primăriile orașelor Oradea și Alba Iulia – orașe inovatoare în promovarea și implementarea conceptelor Smart City

Radu Orzață – Director General RATB

Excelența Sa Domnul DavorVidiš, AmbasadorulCroației la București

Excelenta Sa Domnul Zákonyi Botond, Ambasadorul Ungariei la Bucuresti

Dl. Milan Peprnik, Ministru Consilier cu probleme economice al Ambasadei Republicii Cehe la Bucuresti

Excelenta Sa Dl. Kisaburo Ishii, Ambasadorul Japoniei la București

Smart City Industry Award este un eveniment din seria evenimentelor Bucharest Business Breakfast.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de CCIA Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *