Arădenii care nu fac curățenie în jurul casei vor fi amendați

Publicat de actualitati-arad in 18 Jun, 2014 | Parerea ta

fotoPolițiștii locali din Arad au început, miercuri, o acțiune de informare a cetățenilor cu privire la obligațiile ce le revin pentru menținerea curățeniei pe trotuarele din proximitatea imobilelor în care locuiesc, pentru întreținerea spațiilor verzi pe porțiunile din fața acestora, respectiv locurile de parcare folosite.

Cetățenii au obligația, conform Hotărârii Consiliului Local Municipal Arad nr. 162 din 2006, să mențină curățenia pe trotuarele din proximitatea imobilelor în care locuiesc, să întrețină spațiile verzi pe porțiunile din fața acestora, respectiv locurile de parcare folosite.

De asemenea, cetățenii sunt obligați, prin același act normativ, să întrețină și curețe periodic și ori de câte ori este nevoie șanțurile, rigolele și podețele din apropierea locuințelor lor.

Conform Poliției Locale, pentru nerespectarea acestor obligații, arădenii sunt pasibili de plata unor sancțiuni contravenționale, în cuantum de până la 1.000 de lei.

„Monitorizarea modului în care cetățenii înțeleg să participe activ la gospodărirea municipiului Arad, prin îngrijirea spațiului din imediata lor apropiere, constituie unul dintre obiectivele imediate al Poliției Locale Arad, urmând a fi efectuate controale frecvente privind modul în care sunt respectate aceste prevederi. Atunci când situația o va impune, vor fi aplicate sancțiuni contravenționale. Suntem siguri însă – și sperăm că lucrurile vor rămâne așa și pe mai departe – că arădenii sunt aceiași oameni gospodari dintotdeauna, care înțeleg importanța salubrității spațiului în care trăiesc”, se menționează într-un comunicat de presă remis de Poliția Locală Arad.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare